Raanta aloitti nollapelillä

NHL-liigassa Chicagon Antti Raanta on pelannut nollapelin Philadelphiaa vastaan. Raanta torjui kauden ensimmäisessä pelissään 32 kertaa, kun Chicago vei sarjapisteet 4–0-kotivoitolla. Nollapeli oli Raannan kauden ensimmäinen ja uran toinen NHL:ssä. Hänet palkittiin ottelun parhaana.

Chicagon ykkösvahti Corey Crawfordilla on ylävartalovamma, jonka toipumista seurataan päivä päivältä. Raanta voi saada peliaikaa myös seuraavissa otteluissa.

Peräti kuusi suomalaismaalivahtia oli tulessa illan kierroksella. Tuukka Raskin Boston voitti Antti Niemen San Josen kotikaukalossa 5–3. Raskille merkittiin ottelussa 31 ja Niemelle 28 torjuntaa.

Pekka Rinteen Nashville päihitti Arizonan 4–3 kotikentällä voittolaukauskilpailun jälkeen. Rinne torjui 33 kertaa.

Kari Lehtonen oli mies paikallaan Dallasin maalilla. Hän venyi kiekon tielle peräti 43 kertaa, kun Dallas nappasi 6–3-vierasvoiton Vancouverista. Raannan tavoin Lehtonen valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Calgaryssa Tampa Bayn Valtteri Filppula pilasi Karri Rämön nollapelin. Filppula iski vieraiden tasoituksen paluukiekosta Rämön selän taakse reilut kaksi minuuttia ennen täyttä peliaikaa. Tampa Bay vei lopulta voiton jatkoajalla. Rämölle kirjattiin 20 kaikkiaan torjuntaa.

Komarov kasvatti pistesaldoaan

Toronton Leo Komaroville merkittiin maalisyöttö, kun hänen joukkueensa peittosi kotonaan Islandersin 5–2. Komarov myös valittiin ottelun tähdistöön. Hän on kerännyt kauden seitsemässä ottelussa viisi syöttöpistettä.

Floridan Aleksander Barkov ja Sean Bergenheim iskivät maalin mieheen ja Jussi Jokinen syötti kaksi täysosumaa, kun Florida punnersi 4–3-jatkoaikavoiton Coloradosta vieraissa. Bergenheim toi Floridan tasoihin pari minuuttia ennen loppua, ja Jokinen tarjoili Brad Boyesin tekemän ratkaisumaalin jatkoajalla.

Barkoville maali oli kauden ensimmäinen. Maalisyöttöjä hänelle ei ole vielä kertynyt.