Raanta halusi kunnioittaa Raumaa

Antti Raanta jätti tuulettelut mahdollisimman vähiin, vaikka maalivahdin maskin alla kihelmöi varmasti. Nollapeli 45 torjunnalla ja ensimmäinen onnistuminen kasvattajaseura Lukkoa vastaan lämmitti mieltä, mutta Raanta muisti voiton hetkellä urheilun kirjoittamattomat säännöt.

Onnistumisia vanhaa seuraa vastaan ei kuulu tuulettaa.

- Kun aikanaan pelattiin tapaninpäivänä Ässiä vastaan Lukon kanssa ja voitettiin 1-0, oltiin aika ääripään olotilassa. Nyt pelataan Ässien puolesta, ja vaikka oli kasvattajaseura, tuntuu yhtä hyvältä. Nollapeli tuo lisäboostia, mutta ei tässä liikoja voi henkseleitä paukutella, Raanta totesi.

Hän muistuttaa, että vaikka asuukin nykyään Porissa, suurin osa kavereista on edelleen Raumalta, ja hän tuntee kanaalikaupungissa kaikki kulmat. Raumalaiseksi hän mieltää itsensä edelleen.

- Rauma on aina se koti, Raanta muistutti.

Rinnassa komeilee kuitenkin patalogo, jonka puolesta pelaa yhtenäinen joukkue. Ässät otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa ja nousi sarjassa neljänneksi.

Nousukiito käynnistyi tammikuun tasauksen jälkeen pidetystä palaverista. Sen jälkeen porilaiset hävisivät vielä JYPille, mutta sen jälkeen pistepussi on karttunut vakuuttavasti.

- Se oli hyvä palaveri. Joka äijä sanoi, mitä tuo tähän. Hienoa, että se myös toteutui ja alkoi tapahtua, ettei jäänyt vaan selittelyksi, Raanta totesi.