Raanta pysyy penkillä

Raumalaisvahti Antti Raannalle ei siunnaannu tänä keväänä uran ensimmäistä NHL:n pudotuspeliottelua. Ei ainakaan, jos entistä huippuveskaria Kevin Weekesiä on uskominen.

Nykyään NHL Networkin asiantuntijana toimiva Weekes pitää Corey Crawfordia maalivahtina, jonka mukana Chicago elää tai kuolee.

- Chicago on aloittanut läntisen konferenssin finaalisarjan hyvin, mutta Crawford on heille kaikki kaikessa. Hän on pitkälti sama pelaaja, joka voitti Stanley Cupin viime vuonna. Paitsi että hänen reagointinsa ja nopeutensa ovat parantuneet, Weekes rummutti NHL:n verkkosivuilla.

Raanta sai runkosarjassa mahdollisuutensa Crawfordin loukkaannuttua ja pelasi itselleen kakkosvahdin paikan. Crawfordin toivuttua pelikuntoon, Raanta on toiminut lähinnä luukkuvahtina. Hän on päässyt viimeksi jäälle 12. huhtikuuta.

- Kukaan muu NHL-maalivahti ei ole kehittynyt kahdessa vuodessa yhtä paljon kuin Crawford. Hän on nostanut pelinsä tasoa huikeasti ja todella lyhyessä ajassa, korosti Weekes.

Läntisen konferenssin toinen finaaliottelu Los Angeles Kingsiä vastaan pelataan keskiviikkona Chicagossa. Chicago johtaa voitoin 1-0.