Raanta toimittajien suosikki

SM-liigan runkosarjan palkintoja jaettiin tänään Helsingissä.

Veikkauksen Vedonlyönnin Kultaisen kypärän voitti Ilari Filppula, Jokerit, joka kantoi kultapottaa 58:ssa ottelussa ja voitti näin kymppitonnin palkinnon. Kultainen kypärä on Veikkauksen Vedonlyönnin symboli, jonka saa kannettavakseen jokaisen joukkueen paras pistemies. Pelaaja, joka runkosarjassa pelaa eniten otteluita Kultainen kypärä päässään ja sijoittuu 20 parhaan joukkoon SM-liigan pistepörssissä, voittaa Veikkauksen asettaman 10 000 euron palkinnon.

Ilta-Sanomien Tähtipelaaja –kisassa ykkönen oli Joni Ortio, HIFK 44 pisteellä. Lähimmät uhkaajat olivat hekin maalivahteja, eli  Antti Raanta, Ässät 38 sekä Tuomas Tarkki, JYP 37 ja Mikko Koskinen, KalPa 37.

Ilta-Sanomien Tähtipuolustajaksi ylsi Erik Karlsson, Jokerit.

Hopealuistin meni Oulun Kärpille. Hopealuistimen saa joukkue, jonka tehtyjen ja päästettyjen erikoistilannemaalien erotus on paras. Kärpillä se oli 16. Lukko ylsi jaetulle kolmossijalle +7 lukemalla.

Matti Keinonen –palkinto annettiin runkosarjan tehopelaajalle ja plusmiinustilaston voittajalle HPK:n Jere Salliselle, +26.

Aarne Honkavaara –palkinto meni runkosarjan maalintekijätilaston ykköselle. Tällä kertaa sen pokkasi Juha-Pekka Haataja, Kärpät, 28 maalia. ”Hade” sai myös pistepörssin voitosta (28+31=59) Veli-Pekka Ketola –palkinnon. Lukon Justin Azevedo jäi pinnan päähän.
Runkosarjan paras pelaaja valittiin jääkiekkotoimittajien äänestyksellä ja Lasse Oksanen –palkinto meni Antti Raannalle, Ässät. Pisteitä Raanta keräsi 238 ja ykkössijojakin 65 kappaletta.

Lukon Azevedo oli äänestyksen kymmenes ja Mikkel Bödker 12.