Raimo Kilpiön paita nousee Porin jäähallin kattoon - Ässät ei kuitenkaan jäädytä numeroa

Ässät kunnioittaa Raimo Kilpiön uraa nostamalla hyökkääjälegendan pelipaidan Porin jäähallin kattoon. Kyseessä ei kuitenkaan ole Ässien vaan porilaisseuran edeltäjän RU-38:n paita.

Jo ennestään hallin katossa on Ässien toisen edeltäjän Porin Karhujen mestaruusviiri sekä Lasse Heikkilän pelipaita sekä RU-38:n mestaruusviiri. Nyt se saa seurakseen mestarijoukkueen kapteenin paidan.

- Tämä on tietenkin suuri ja tunteisiin vetoava hetki. Tämä on suuri kunnianosoitus, Raimo Kilpiö kommentoi.

Kyseessä ei kuitenkaan ole numeron jäädytys. Myöskään Heikkilän numeroa 13 ei ole Ässissä jäädytetty.

Kilpiön numerolla 11 pelaa tällä kaudella Ässissä Saku Salmela.

- Ei ole jäädytys. Alkujaan, kun tätä lähdettiin viemään eteenpäin, suunniteltiin Kilpiön ja Heikkilän paitojen vetämistä kattoon vierekkäin. Sen jälkeen molemmista Ässien edeltäjistä on katossa pelipaidat ja mestaruusviirit, Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen vahvistaa Länsi-Suomelle.

Paita nostetaan kattoon 21. syyskuuta pelattavan Ässät-Ilves-ottelun alla. Kilpiö pelasi urallaan myös Ilveksessä ja voitti tamperelaisseuran paidassa neljä Suomen mestaruutta.

Kilpiö on ainut pelaaja, joka on toiminut kapteenina kahdessa porilaisessa mestarijoukkueessa (RU-38 1967, Porin Ässät 1971). Ässien kapteenina Raimo Kilpiö toimi vuosina 1967 – 1977.

- Kilpiön saapuminen Poriin loi kaupunkiin aivan uudenlaisen kilpailutilanteen, joka tavallaan pakotti meidät Karhuissakin kehittymään. Yhdistymisen ja Ässien perustamisen jälkeen hän oli edelleen loistava pelimies ja 1971 mestarijoukkueen merkittävin pelaaja, Veli-Pekka Ketola kommentoi.

- Minulle hän oli suuri esikuva ja uskon, että oman aikakauteni kaikki porilaiset pelaajat pitivät Kilpiötä suurena esimerkkinä.