Rämö pelasi, Jokerit hävisi

Karri Rämö nähtiin pitkästä aikaa Jokerien maalilla. Kuva: Mikko Taipale

Karri Rämö palasi Jokerien maalille kahden kuukauden pelitauon jälkeen ja pystyi pysäyttämään 28 kiekkoa Sibir Novosibirskiä vastaan.

Kahdesti laatta tunkeutui verkkoon, ja kun helsinkiläisten ainoaksi onnistumiseksi jäi Brian O'Neillin maali, Jokerit kärsi 2-1-tappion vierasjäällä.

Jokerit loi jo avauserässä muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta kaksi perättäistä jäähyä käänsivät otteen Sibirille, kun ruotsalaishyökkääjä Aleksander Bergström onnistui viidellä kolmea vastaan avauserässä.

Sibir hyödynsi Jokereiden runsaat jäähyt tehokkaasti, kun Andrei Jermakov laukoi isännät kahden maalin karkumatkalle toisessa erässä.

– Tiedettiin, että tulee tiukka ja vähämaalinen matsi, mutta tänään ei vain onnistuttu. Annoimme myös jäähyjen takia heille liikaa paikkoja, josta he pääsivät karkumatkalle. Vaikea duuni on kammeta tällaisisa peleissä takaisin mukaan, mutta loppuun asti yritettiin, jokerivahti Karri Rämö kuvaili tiedotteessa.

Edellisen kerran Rämö pelasi 27. elokuuta, kun Jokerit voitti Lokomotiv Jaroslavlin jatkoajalla maalein 4-3. Rämö pelasi harjoituskaudella nollapelin, kun Jokerit voitti elokuun alussa Sibirin 1–0.

– Ei vastustaja sinänsä vaikuttanut tänään, siitä kesän ottelusta on jo niin pitkä aika. Vastustaja myös pelasi aika eri tavalla ja paljon paremmin kuin silloin. Nyt oli paljon kovempi intensiteeti, Rämö vertaili.

– Hyvältä tuntui päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Tässä on ollut pitkä puolitoista vuotta takana ja tehty paljon duunia kunnon eteen, että pystyisi pelaaman paljon. Nyt olen hyvässä paikassa, mutta paljon täytyy vielä tehdä töitä.

Jokerit on voittanut vain yhden viimeisistä kuudesta ottelustaan. Rämö näki selkeän haasteen Jokereiden pelissä, vaikka laukausmäärät vastustajan maalia kohti ovatkin olleet ottelusta toiseen suuria.

– Joudumme laukomaan vähän liikaa keskustan ulkopuolelta, kun vastustajat puolustavat niin hyvin. Iso osa laukauksista on vain heittoja maalille, ehkä siinä on se juttu. Se on hyvä merkki, että pelimme ei ole neppailua, vaan painetaan kovaa hommia. Tänäänkin yritettiin kovasti maalille, ja vähän törmättiin maalivahtiinkin. Ei ole aina ihan pelkkää tanssia tämä homma, välillä joutuu käymään tällaisiakin hetkiä läpi, Rämö sanoi.