Rangers otti ensimmäisen voittonsa NHL-finaalissa

Jääkiekon NHL:n loppuottelussa New York Rangers on kukistanut Los Angeles Kingsin maalein 2–1 ja kaventanut ottelusarjan voitot 1–3:een. Pakkovoiton edessä olleen kotijoukkue Rangersin maalit laukoivat Benoit Pouliot ja Martin St. Louis. Los Angelesin ainoan maalin teki Dustin Brown.

Rangersin sankari löytyi kuitenkin joukkueen maalilta. Ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist torjui ottelussa peräti 40 kertaa, kun Kingsin maalivahti Jonathan Quick torjui vain 17 kertaa.

Rangers meni avauserässä 1–0-johtoon juuri kun Kingsin Willie Mitchell oli päässyt jäähyltä. Toisessa erässä St. Louis lisäsi johdon 2–0:aan. Hän toi kiekon hyökkäysalueelle ja jätti sen Derek Stepanille, joka laukoi kohti Quickia. Maalin eteen lipunut St. Louis seurasi tilanteen loppuun asti ja pääsi tuikkaamaan kiekon lopulta maalin edestä verkon perukoille.

Dustin Brown karkasi pari minuuttia myöhemmin yksin läpi ja kavensi ottelun 1–2:een. Läpiajoa edelsi Rangers-puolustajien hölmöily kiekon kanssa ylivoimalla hyökkäyssiniviivalla

Kings yritti loppuun asti raivokkaasti tasoitusta. Päätösminuuttien aikana kiekko lipui Lundqvistin torjunnasta aina maaliviivan tuntumaan, josta Rangers-pelaaja kuitenkin siivosi sen kädellään Lundqvistin haltuun.

Seuraavan kerran mestaruus on katkolla Suomen aikaan lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Los Angelesissa.