Ranskalaispoika rohmusi pisteitä, kalakukko lentää korkealla - "Voittaminen luo voittamista"

KalPa pääsi isännöimään Pelicansia neljän ottelun voitto- ja seitsemän ottelun pisteputken jälkeen, Pelicans puolestaan oli hävinnyt viisi peliä peräjälkeen ja voittanut edellisestä yhdeksästä ainoastaan yhden.

Eikä kilpipaitainen ryhmä suostunut häviämään vieläkään. Ei, vaikka iltapuhde oli kaikkea muuta kuin helppo. KalPalla oli ajoittain suuria vaikeuksia päästä Pelicansin prässin alta pois ja kiekot hukkuivat omalla alueella. Silti joukkue puristi 3-2 -voiton voittomaalikisan jälkeen.

Pelicans oli jo menossa 2-1 -voittoon, mutta lopulta esiin astui illan hahmo Alexandre Texier. Vasta 18-vuotias ranskalainen alusti komeasti Santeri Lukan 1-0 -osuman avauserässä ja viimeisteli itse 2-2 -tasoituksen vain vajaat neljä minuuttia ennen loppua.

- Itseluottamus on nyt korkealla, voittaminen luo voittamista. Emme pelanneet mitenkään erityisen hyvin tänään, mutta voitimme silti, Texier totesi.

- Alkukaudesta emme oikein pelanneet joukkueena. Nyt viisikkopeli on tiivimpää ja yhteinen sävel on löytynyt, hän lisäsi.

Lauantai-ilta oli Texierin ensimmäinen kahden pisteen iltapuhde SM-liigassa. 26 ottelun pistesaldo kirjataan nyt 6+3.

- Joukkueen pisteet ovat tietysti tärkeämpiä kuin omat, mutta ainahan se on mukava onnistua. Oma peli kulki tänään hyvin, laitahyökkääjä sanoi.

Texier debytoi miesten peleissä viime kaudella Ranskan liigassa kasvattajaseuransa Grenoblen riveissä. 40 ottelussa syntyivät tehot 10+9=19. Kun Columbus huusi nuorukaisen nimen NHL:n varaustilaisuuden toisella kierroksella viime kesänä, oli aika katsella uusia kuvioita.

- Totesimme agenttini kanssa, että yritämme saada minulle sopimuksen Suomeen tai Ruotsiin. KalPa vaikutti parhaalta vaihtoehdolta ja on ollutkin sitä. Kuopio on hyvä paikka pelata jääkiekkoa, Texier myhäili.

- Kaikki on mennyt oikeastaan kuten odotinkin. Tiesin, että pystyn pelaamaan tällä tasolla.

Mutta missä liikkuvat nuorukaisen lopulliset rajat? Kakkoskierroksen varaus saa melko usein näyttöpaikan isossa show'ssa.

- Toivottavasti jonain päivänä. Sitä ennen pitää kuitenkin tehdä vielä paljon töitä, Texier linjasi.