Rasmus Horn iski heti maalin – SalBa taipui hurlumheissä

SalBalla on erittäin tärkeä viikonloppu Salibandyliigassa. Tuplapeleistä ensimmäinen LASBia vastaan Lahdessa ei pisteitä tuottanut, vaan kotijoukkue vei pisteet maalein 7–4.

SalBan kaksi viimeistä osumaa tehnyt Tomi Lahti totesi, että peli oli erittäin vauhdikas ja viihdyttävä.

– Vähän hurlumhei–meininki siitä jäi. Olisimme voineet enemmänkin maaleja tehdä, paikkoja nimittäin oli. Toisaalta oli niitä myös vastustajalla.

– Emme oikein saaneet pidempiä myllyjä hyökkäyspäähän, joten peli aaltoili.

LASB oli toisessa erässä karkaamassa jo SalBalta, kunnes Lahti kavensi pelin 5–3:een. Täydellisellä vahingolla, kuten hän muotoili.

– Kulmavaparista yritin hakea syöttöä takakulmalle nousseelle Jesse Nurmelle, mutta pallo karkasi maalivahdin putkista sisään. Toisen iskin suoraan syötöstä, kun haimme ilman maalivahtia kiriä.

Lahden johtama kakkoskenttä oli SalBan tehokkain. Hänen kahta maaliaan säesti hyvin polvivaivojen kanssa taistellut Rasmus Horn, joka teki paluun kaukaloihin melkein kolmen vuoden tauon jälkeen.

– Hyvältä hänen pelinsä heti näytti. Koko joukkueesta huomasi miten hyvää se teki, kun hän vielä teki maalinkin.

Lahdella on itsellään myös taustaa polvivammasta ja pitkästä poissaolosta.

– En sitä itse asiassa edes ajatellut. Siinä vaiheessa olin vain hurjan iloinen Rasmuksen puolesta. Hänellä oli vielä pidempi huili kuin minulla.

SalBan kokoonpano oli Lahdessa varsin poikkeuksellinen.

Tomi Lahden kenttään oli vielä ennen peliä merkitty nuori puolustaja Nurmi, mutta viime hetken muutoksella laidalle nousi Juho Miilunpalo.

Merkittävimmät poissaolijat olivat Janne Hyvönen ja Antti Keskitalo, jotka päävalmentaja Petri Seppisen mukaan nähtäneen sunnuntaina kotipelissä Indiansia vastaan.

– Hyvönen ja Mikko Viitanen olivat kipeitä, Keskitalo pelaa varmasti sunnuntaina. Jani Lehtoniemi oli kokoonpanossa, mutta hän putosi sivuun. Toivottavasti hän pystyy sunnuntaina pelaamaan.

Seppisen mukaan kokoonpanomuutokset toivat joukkueen peliin vain lisää virtaa.

– Ehkä niiden vuoksi pelaaminen oli luovaa ja rohkeaa. Pelaajat joutuivat ilman suunnitelmia pelaamaan niin kuin parhaimmillaan osaavat.

– Harmi vain, että tappio tuli. LASB on hyvä rankaisemaan virheistä, ja niitä meille tuli pari kolme liikaa.