Raumalainen Henna Blomroos uusi frisbeegolfin Euroopan mestaruutensa: "Tämä oli ensimmäinen voitto tähän vuoteen, joten se tuli ihan oikeaan aikaan"

Henna Blomroos riemuitsi frisbeegolfin EM-kullasta, mutta oli samalla pahoillaan hyvän ystävänsä puolesta.

Raumalainen Henna Blomroos heitti uransa toisen frisbeegolfin Euroopan mestaruuden lauantaina Tšekissä. Blomroos ajoitti vireensä oikein, kun nelipäiväiset EM-kisat huipentuivat finaalikierrokselle.

– Tuntuu aika tosi hyvältä. Tämä oli ensimmäinen voitto tähän vuoteen, joten se tuli ihan oikeaan aikaan, Blomroos iloitsi päästyään Konopištěn kisahumussa hieman syrjään puhelimeen.

Blomroos voitti ensimmäisen Euroopan mestaruutensa vuonna 2018 ja lähti näihin koronaviruksen vuodella siirtämiin kisoihin hallitsevana mestarina.

– Kyllä tämä kulta melkein korkeimmalle paikalle omissa saavutuksissa menee. Mestaruudet ovat aina mestaruuksia, Blomroos tunnelmoi.

Hyvälle ystävälle sattui huono päivä

Ennen EM-kisoja Blomroos oli kiertänyt tänä vuonna viisi kotimaista kisaa. Niissä kaikissa ykköseksi heitti Eveliina Salonen, joka lähti EM-kisoissa naisten avoimeen luokkaan Euroopan korkeimmalla rating-arvolla. Salonen oli kolmen kisapäivän jälkeen heittämässä kohti odotettua mestaruutta, mutta romahti finaalikierroksella peräti yhdeksän yli parin.

Se jätti Blomroosinkin riemuun pienen sivumaun. Blomroosin on tarkoitus heittää Salosen parina vielä myöhemmin tänä vuonna parifrisbeegolfin SM-kisoissa Tampereella.

– On tosi harmittavaa, että Eveliinalle tapahtui pieni romahdus, sillä olemme läheisiä ystäviä. Tuntuu tosi pahalta hänen puolestaan.

Blomroosin tulos neljältä kierrokselta oli 253 heittoa (63+64+64+62) eli 11 alle parin. Myös Viron Kristin Tattar 255 (–9) nousi Salosen ohi.

– Kun näin, että olemme kaikki kolme tasoissa, niin tajusin, että tässä on tsänssi jokaiseen mitskuun. Sen jälkeen piti vain kasata pää ja keskittyä pelaamaan omalla parhaalla tasolla, Blomroos kertasi.

Noin puolet naisten sarjan pelaajista pääsi lauantain finaalikierrokselle, jossa Blomroos kiri tasaisen alkun jälkeen pienelle etumatkalle. Parin heiton kaula sopi Rauman Frisbeen kasvatille mainiosti.

– Kyllä enemmin olen siinä tilanteessa, että muut yrittävät ottaa kiinni kuin itse takaa-ajajana. Kärjessä voi saada vielä virheen anteeksi, mutta jos jahtaa ja tekee virheen, peli on menetetty, Blomroos kuvaili.

– Johtoasemassa voi pelata vähän enemmän varman päälle.

Mestaruus tuplasi kesän palkintopotin

Blomroos, 21, on nyt toista vuotta siitä onnellisessa asemassa, että pääsee pelaamaan frisbeegolfia ammatikseen. PDGA:n nettisivujen mukaan Blomroos on tienannut vuodesta 2013 asti palkintorahoja yhteensä reilut 24 000 dollaria. Tänä kesänä hän oli tienannut palkintorahaa ennen EM-kisoja noin tuhat dollaria, mutta Euroopan mestaruudesta irtoava reilu tuhat euroa tuplaa potin.

Silti pelkästään palkintorahoilla Blomroos ei elä. Raumalainen kertookin päätulonlähteensä olevan yhteistyökumppani Innova Disc Golf, jonka tiimissä hän heittää.

– Jos pääsisi Jenkkeihin pelaamaan ja voittaisi kisoja, niin niistä rahoista voisi jotain hyötyäkin. Suomessa palkintorahoilla ei pääse juhlimaan varsinkaan naisten sarjassa, Blomroos kertoi.

Suomessa kisat kuitenkin jatkuvat. Kunhan Blomroos kotiutuu Tshekistä, hän lähtee kohti Oulua ja SM-kisoja.