Raumalainen mestarilibero siirtyy Turkuun

Kaksinkertainen suomenmestarilibero Risto Ruohola pelaa lentopalloliigaa jatkossa TUTO Volleyn riveissä. Raumalainen solmi turkulaisseuran kanssa yhden vuoden sopimuksen.

Ruohola, 22, on raumalaisen Lapin Narvi-Pallon kasvatti, mutta siirtyi Sastamalaan jo juniorivuosina. Hän oli voittamassa VaLePan riveissä kahta edellistä SM-kultaa.

Uuden seuran nettisivuilla puolustuspelin erikoismiehen kuvattiin nostelleen vakuuttavasti vaikeitakin palloja kivenkovassa mestarijoukkueessa.

– Halusin aloittaa varusmiespalveluksen jälkeen korkeakouluopinnot ja jatkaa silti lentopalloa, Turku oli ykkösvaihtoehto opintojen kannalta. Toki myös TUTO Volleyn hyvä valmennus ja puitteet vaikuttivat, Ruohola taustoitti siirtoaan.
TUTO Volley piti viime kaudella nousijajoukkueena liigapaikkansa. Päävalmentajaksi tuli pitkään Oulun Ettaa luotsannut Olli Kuoksa.

Ruohola tietää, että on luvassa kovaa kilpailua peliajasta Kokkolan Tiikereistä siirtyneen Ville Sihvosen kanssa. Turkuun siirtyi aiemmin Belgiasta pelannut maajoukkuepassari Akseli Lankinen. 

– On mahtavaa, että meillä on nyt kaksi huippuliberoa, jotka kilpailevat tasaisesti peliajasta, Kuoksa sanoi.

Lappilaisen lentopallokoulun kasvateista Julia Seikkula, 21, jatkaa naisten liigakentillä LP Vampulan riveissä. Pelipaikka Huittisissa on hakkurina.