Raumalaiset Halla Suonvieri ja Roosa Salo johdattivat Lounais-Suomen tytöt aluejoukkuemestareiksi - "Olen ylpeä näistä hyvin käyttäytyvistä ja edustavista nuorista neidoista"

Puolet joukkueesta tuli Raumalta, kun Lounais-Suomen tytöt nappasivat Ypäjällä aluejoukkuemestaruuden. Kuva: Leena Kahisaari

Raumalaiset Halla Suonvieri ja Roosa Salo muodostivat puolet joukkueesta, kun Lounais-Suomi juhli lauantaina kouluratsastuksen aluejoukkuemestaruutta Ypäjällä.

Dressage Challenge -hallikisaviikonloppuun sisältynyt kilpailu käytiin kahdessa luokassa tasoilla helppo A ja helppo B. 

Jokaiselta alueelta osallistui kaksi ratsukkoa kumpaankin luokkaan, ja joukkueiden pisteet laskettiin yhteen. Voittajaksi ratsastaneessa Lounais-Suomen joukkueessa ratsastivat Suonvieri (Okkie), Salo (Sir Maximus Welshwarrior), salolainen Walma Haapanen (Eloscha) ja huittislainen Veera Pirkola (De Me A Favor).

- Kaikki tytöt ratsastivat todella hyvin, ja olen myös ylpeä näistä hyvin käyttäytyvistä ja edustavista nuorista neidoista. Tyttöjen iäthän vaihtelevat 12 ja 18 vuoden välillä. Nyt vain tytöt jatkavat treenaamista, tämä oli hieno välietappi matkalla kohti tavoitteita, Lounais-Suomen joukkueenjohtaja Riina Vihanto arvioi tiedotteessa.

Toiseksi aluejoukkuekilpailussa sijoittui Kaakkois-Suomen joukkue, ja kolmanneksi Pohjois-Suomen joukkue.

- Oli kiva katsoa molempia luokkia, koska niissä oli paljon onnistumisia, totesi molemmissa luokissa arvostellut tuomari Hanne-Mari Kiuttu. 

- Näimme siistiä ratsastusta, hevoset liikkuivat hyvällä energialla. Kaikilta alueilta nähtiin hyviä suorituksia ja kilpailu oli kokonaisuudessa tasainen.