Raumalaiset urheilutoimittajat palkitsivat Henna Blomroosin, Pekka Tiiran ja Lukon Special Hockeyn

Henna Blomroos pelasi loistavan kauden. Kuva: Esa Urhonen

Rauman Urheilutoimittajat ry jakoi keskiviikkona tunnustuksia menneestä urheiluvuodesta. Vuoden nuorena urheilijana palkittiin Henna Blomroos, vuoden seuratyöläisenä Pekka Tiiran ja vuoden urheilutekona Lukon Special Hockeyn.

Vuoden nuori urheilija: Henna Blomroos, Rauma Frisbee

Rauma Frisbeetä edustavan Henna Blomroosin, 18, kausi oli täydellinen. Raumalaisheittäjä kävi kauden aikana nappaamassa frisbeegolfin Suomen mestaruuden, Suomen Pro Tourin sekä kruunasi kautensa EM-kultaan.

Hän otti toisen suomalaisen Eveliina Salosen kanssa Kroatiassa järjestetyissä EM-kisoissa kaksoisvoiton. Sama kaksikko nappasi alkukesästä kaksoisvoiton Tshekin Konopiště Openissa ennen lajia aiemmin hallinneita yhdysvaltalaisheittäjiä. Tshekissä Blomroos joutui tosin taipumaan Saloselle.

Myös Urheilutoimittajain liitto noteerasi Blomroosin upean kauden, sillä hän on mukana Vuoden urheilija - ja Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -äänestyksissä.

Henna Blomroos palkittiin pokaalilla ja Marva Media Oy: n lahjoittamalla lahjakortilla

Vuoden seuratyöläinen: Pekka Tiira, Rasti-Lukko

Raumalaisille hiihtolajien ystäville Pekka Tiiran nimi on taatusti tuttu. Hän on ollut parin vuosikymmenen ajan Rasti-Lukon Puistohiihtojen aktiivitalkoolainen, kunnes viime vuonna jäi sivuun päävastuusta.

Noin sadan urheilijanalun liikuntajuhlan lisäksi hän on ollut päätoimija hankkeessa, jossa Rasti-Lukko hankki Rauman Lähdepellolle lumitykin. Tykki onkin tehnyt lunta tuhansista litroista vettä vuoden 2014 lopusta saakka, mikä on mahdollistanut Raumalla aiempaa selvästi paremmat hiihtomahdollisuudet.

Pekka Tiira on toiminut pitkään Rasti-Lukon hiihtojaoston puheenjohtajana sekä valmentanut seuran hiihtäjiä.

Pekka Tiira sai tittelistään Anni Vahlqvistin piirtämän karikatyyritaulun.

Vuoden urheiluteko: Rauman Lukon Special Hockey

Rauman Lukko aloitti ensimmäisenä liigaseurana Suomessa erityslasten jääkiekkoharrastustoiminnan tammikuussa 2018. Yritysten tarjoamalla tuella raumalaisjoukkue pystyy tarjoamaan toiminnan erityislapsiperheille veloituksetta.

Valtakunnallisesti erityislasten ja -nuorten urheilutoiminta laajenee koko ajan, ja vuoden verran toiminut Lukon Special Hockey on saanut lähiseudulle myös vastustajan. Niinpä Lukon ja Ässien erityslasten joukkueet kohtasivat toisensa 28. joulukuuta Isomäen areenassa ennen Ässien ja Lukon liigapeliä.

Special Hockey -toiminnan aktiivisuudesta kertoo paljon se, että Lukko sai otteluun täydet neljä kentällistä pelaajia.

Suuria tunteita ja ikimuistoisia hetkiä tarjonnut ottelu päättyi 11–11-tasapeliin, ja joukkueet kohtaavat seuraavaksi Raumalla ensimmäinen helmikuuta.

Vuoden urheiluteosta palkittiin pokaalilla ja Länsi-Suomen Osuuspankin lahjoittamalla stidendillä, jonka jakoi asiakkuusneuvoja Lotta Laurila ja vastaanottivat Rauman Lukko ry:n Special Hockey -vastaava Mikko Aikko sekä valmentaja Joonas Välisalmi.