Raumalaistaustainen kippari joutui merihätään keskellä Intian valtamerta – vene upposi

Tapio Lehtinen kertoi Länsi-Suomen haastattelussa joulukuussa 2021, että hänen juurensa ovat vahvasti Raumalla. Lehtisen isä oli kotoisin Raumalta ja hän on viettänyt lapsuutensa kesiä setänsä huvilalla Raumalla. Kuva: Markku Ulander/Lehtikuva

Perjantaina merihätään joutunut ja pelastuslautalle siirtynyt suomalaispurjehtija Tapio Lehtinen pääsi kilpakumppani Kirsten Neuschäferin veneeseen Intian valtamerellä.

Maailman vaikeimmaksi yksinpurjehduskilpailuksi kutsutun Golden Globen Twitter-tilin mukaan Lehtinen sai lasillisen rommia ja siirtyi sitten paikalle saapuneen rahtialuksen kyytiin.

– Et voi päästä paljon lähemmäksi merta, rakastan sitä, mutta tämä on jo tarpeeksi lähellä. Kiitos, että pidät huolta minusta, Lehtinen viestitti Twitter-tilillään.

Vene upposi viidessä minuutissa

Lehtisen Asteria-vene upposi perjantaiaamuna viidessä minuutissa. Kilpailun järjestäjien mukaan Lehtisen hätäsignaali lähetettiin noin 830 kilometriä kaakkoon Etelä-Afrikasta.

Eteläafrikkalaisen Neuschäferin jälkeen kilpakumppaneista toiseksi lähimpänä oli intialainen Abhilash Tomy, mutta hänet vapautettiin pelastusvastuusta, kun rahtialus lupautui mukaan Lehtisen etsintöihin.

Neuschäfer pääsi lauantaiaamuna Lehtisen veneen lähelle ja sai yhteyden suomalaiskippariin, mutta pelastustoimissa vierähti vielä tovi.

– Tapio nukkunut yönsä pelastuslautalla kuin lapsi kehdossa konsanaan ja nyt Kirsten on saapunut hänen lähelleen, Lehtisen Twitter-tilillä selostettiin lauantaiaamun tapahtumia, kun Neuschäfer etsi pelastuslauttaa maininkien välistä.

Golden Globe -kilpailu alkoi Ranskan Les Sables-d'Olonnesta 4. syyskuuta. Kilpailu purjehditaan maapallon ympäri ilman pysähdyksiä tai modernia teknologiaa.

Syksyllä 2023 Lehtisen on tarkoitus osallistua Ocean Globe Raceen. Maailmanympäripurjehduksen 12 hengen miehistöön on valittu myös raumalainen Tapio De Meulder. 

Petteri Ikonen, STT

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Myrskypojista purjehdukselle maailman ympäri – Mauri De Meulder Tapio Lehtisen miehistössä kahdeksan kuukauden kisaan