Raumalaisten mitalitili aukesi heti nuorten SM-yleisurheilun ensimmäisissä lajeissa – toinen hopeamitalisti pelasi vielä edellisenä iltana pesäpalloa 400 kilometrin päässä

Mäenpään kaksossiskoksilla on menossa kiireinen urheiluviikko.

Raumalaisten mitalitili aukesi heti 14–15-vuotiaiden SM-yleisurheilun ensimmäisessä lajissa perjantaina.

Rauman Urheilijoiden Nelli Mäenpää heitti 15-vuotiaiden tyttöjen keihäskisassa kakkoseksi tuloksella 47.03. Hänen ennätyksensä parani yli neljä metriä.

Nellin kaksossisko Ida Mäenpää heitti kisassa neljänneksi tuloksella 44.60. Hän jäi Lahden Ahkeran Jenni Väätäsen pronssiheitosta metrin ja sentin. Keihäskisan voitti Reisjärven Pilkettä edustava Helmi Jauhiainen tuloksella 49.14.

Mäenpäät voittivat ylivoimaisesti joukkuekisan.

Siskoksilla on menossa kiireinen urheiluviikko, sillä keskiviikkona he pelasivat pesäpallon Ykköspesistä Laitilan Jyskeen paidassa ja torstaina olivat auttamassa Feran B-tyttöjä voittoon pudotuspelikarsinnassa Ylihärmässä.

Henkinen siirtymä lajista toiseen oli ehkä lyhyempi kuin fyysinen, sillä Ylihärmän pesäpallokentältä Klaukkalan urheilukentälle on ajomatkaa noin 390 kilometriä.

Kovin kauaa kello 13 alkaneen keihäskisan jälkeen ei mennyt, kun Raumalle räpsähti toinen SM-hopea. Sen juoksi Aleksi Ahlfors 15-vuotiaiden poikien 1 500 metrin esteissä ajalla 4.39,16. Ahlfors nipsaisi ennätyksestään melkein kahdeksan sekuntia.

Tuon kisan voitti Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski ajalla 4.30,56.

Länsi-Suomen levikkialueelle tuli myös kaksi mitalia 15-vuotiaiden tyttöjen kävelyssä. Kalannin Vankan Anni Saarinen (17.10,13) ja Nanna Kukkula (19.09,92) ottivat kaksoisvoiton ja veivät luonnollisesti myös joukkuekilpailun.

14-vuotiaiden poikien 300 metrin aitajuoksussa Lahden Ahkeran Markus Vainio paransi ikäluokan kuusi vuotta vanhaa Suomen ennätystä 0,17 sekuntia tulokseen 39,67. RU:n Manuel Ojala oli viiden juoksijan kisassa neljäs ajalla 42,88.

Perjantaina alkoivat myös Lempäälässä 16–17-vuotiaiden SM-kisat. Raumanseutulaisten paras sijoitus oli Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Rania Toivosen nelossija 16-vuotiaiden tyttöjen kiekossa tuloksella 36,27.