Raumalla menossa uskomattoman tyly esitys – Lukon ykkösvahti luisteli vaihtoon

HIFK teki avauserässä kolme maalia. Lukon maalivahdeille ei kertynyt edes kolmea torjuntaa.

| Päivitetty

Rauman Lukko ja HIFK mittelevät Äijänsuolla SM-liigan puolivälierien kolmatta kamppailua. HIFK johtaa sarjaan voitoin 0–2.

Raumalaisyleisö ei ollut hylännyt Lukkoa. Äijänsuo näytti, jos ei nyt ihan loppuunmyydyltä, niin melko täydeltä.

Lukko puolestaan oli päättänyt herättää sarjan henkiin yleisön mieliksi.

Kaukalossa oli ensimmäisessä erässä reilut kymmenen minuuttia vain yksi joukkue.

Lukko pysyi kiekossa, myllytti IFK:n päädyssä ja sai lopulta palkinnon 1–0-maalinkin muodossa. Puolustaja Matthew Abtin heitto siniviivalta meni lopulta Antti Saarelan kautta sisään.

IFK sai tasoitusmaalinsa ensimmäisestä maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta. Syntyajaksi kirjattiin 11.30 ja tekijäksi Otto Paajanen.

Heti perään HIFK sai Lukon hyökkäyspään turhasta jäähystä ylivoiman. Takatolpalle vapaaksi unohtunut Sebastian Dyk näpäytti 1-2. Täydellisen syötön tarjoili Julius Nättinen.

Seuraavasta hyökkäyksestä Kristian Vesalainen räväytti suorasta luistelusta vielä 1–3.

Artjom Zagidulin ei ollut ehtinyt torjua tuossa vaiheessa Lukon maalilla vielä käytännössä kertaakaan. Eikä ehtinyt torjuakaan, sillä hänet vaihdettiin ajassa 14.21 Samuel Jukuriin.

Jukurille, 26, kyseessä on ensimmäinen SM-liigan pudotuspeli tolppien välissä.

Zagidulinille merkittiin erässä lopulta yksi torjunta, Jukurille ei yhtään.

Toisessa päässä Lukko ei saanut kiekkoa enää millään Roope Taposen ohi, ei edes vahingossa eikä väkisin. HIFK-veskarille torjuntoja kirjattiin erään 10.