Raumalla nähdään kolmantena keväänä peräkkäin finaalijääkiekkoa – Lukon B raivasi HIFK:n tieltään ja lopettaa yli 40 vuoden kuivan kauden

Lukon B pääsee pelaamaan SM-finaaleja. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Raumalla nähdään kolmantena keväänä peräkkäin finaalijääkiekkoa, sillä Lukon B-nuoret jyräsivät HIFK:n tieltään ikäluokan välierissä.

Joukkueiden kolmas kohtaaminen päättyi Helsingssä Lukon 0–3 (0–2, 0–1, 0–0) -voittoon, ja samalla raumalaiset etenivät finaaleihin voitoin 2–1.

Sunnuntaina Lukon maalit viimeistelivät Luukas Sahlstedt, Viljami Vuorinen ja Jasu Mensonen. Maalivahti Daniel Salonen nappasi pudotuspelien toisen nollapelinsä 21 torjunnalla.

Finaaleissa Lukko kohtaa Kärpät, joka pudotti omassa välieräsarjassaan TPS:n 2–0. Ottelusarja käynnistyy torstaina Oulussa, ja lauantaina joukkueet kohtaavat Raumalla. Mestaruus irtoaa kahdella voitolla, ja mahdollinen kolmas finaali pelataan sunnuntaina Raksilassa.

Edellisen kerran Lukko on ollut mitaleilla B-nuorten tasolla vuonna 1982, jolloin raumalaiset saivat kauden päätteeksi kaulaansa hopeamitalit.

Mitalijuhlista Lukko on saanut viime vuosina nauttia, sillä 2021 Lukko oli Suomen mestari niin miehissä kuin A-nuorissakin, ja A-nuoret juhlivat kultamitaleita myös 2022.