Raumalla vieraileva sarjajumbo Sport on piristynyt Risto Dufvan komennossa: "Elämähän perustuu siihen itsepetokseen, että ajatellaan, että huomenna on kaikki paremmin"

Risto Dufva luotsasi Lukon 2012-16 kolmesti välieriin ja kerran SM-pronsille. Kuva: Juha Sinisalo

Vaasan Sportin joukkue koki pelottavia hetkiä keskiviikon vierasottelussa Hämeenlinnassa. Toisessa erässä joukkueen ykkösmaalivahti Niko Hovinen sai törmäystilanteessa osuman päähänsä ja vietiin paareilla pois kentältä.

Sport tiedotti myöhemmin illalla Hovisen päässeen jatkotutkimusten jälkeen pois sairaalasta ja selvinneen ilman vakavampia seuraamuksia.

– ”Pappi” makasi paareilla mutta pappia ei onneksi tarvittu, Sportin valmentaja Risto Dufva lohkaisi Länsi-Suomelle torstaina.

Sportin sairaslistalta löytyvät pelipaikkojensa tehomiehiin kuuluvat, Lukkoakin edustanut puolustaja Steven Seigo ja hyökkääjä Roope Talaja.

Sport on noussut ryminällä liigan kuntopuntarissa sen jälkeen, kun seura päätti korvata päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoman Puolasta vapautuneella Dufvalla.

Kahdeksasta ottelusta Dufvan alaisuudessa Sport on raapinut neljä voittoa ja yhteensä 12 pistettä kaataen esimerkiksi liigakärki Kärpät. Perjantaina Sport vierailee Raumalla. 

– Kannattaa pelata hyvin kaikenkaikkiaan ennen kuin pukki tulee, niin saa lahjoja, RD myhäili.

Sportin matka pudotuspeleihin on kaventunut kymmeneen pisteeseen. Loppukauden tavoitteen Dufva muotoili seuraavasti:

–Elämähän perustuu siihen itsepetokseen, että ajatellaan, että huomenna on kaikki paremmin. Että kyllä tälläkin aasilla se porkkana roikkuu kepin päässä silmien edessä.