Raumalta peräti kolme taitoluistelijaa samaan sarjaan joulukuun SM-jäille

Nyt Suomen mestaruuksien kohtalo ratkotaan Helsingissä, mutta ensi vuoden SM-kisat järjesteään Raumalla.

Rauman Taitoluistelijat saa kolme luistelijaa mukaan joulukuussa Helsingissä järjestettäviin taitoluistelun SM-kisoihin.

Kyseessä on seuratasolla historiallinen suoritus, sillä koskaan aiemmin Raumalta ei ole otettu kolmea paikkaa alle 19-vuotiaiden SM-kisoihin.

RauTL:n luistelijoista Darja Trubitson varmisti SM-kisapaikkansa heti kauden ensimmäisessä valintakilpailussa lokakuusa Turussa. Viikonvaihteessa Järvenpäässä järjestetystä valintakisasta hän sai mukaan kaksi seurakaveriaan, sillä Emma Erholm ja Emilia Erko varmistivat SM-paikkansa.

Erholm sijoittui Järvenpään kilpailussa seitsemmänneksi pistein 114,08 ja Erko 11:nneksi pistein 112,42. Trubitsonilta toinen valintakisa jäi väliin loukkaantumisen takia. Kisan voitti Espoon Jäätaiturien viime kauden SM-hopeamitalisti Petra Lahti pistein 132,90.

Alle 19-vuotiaiden juniorien SM-kilpailuun kelpuutetaan kolmen edeltävän vuoden SM-mitalisin lisäksi kymmenen luistelijaa ensimmäisestä ja toisen kymmenen toisesta valintakilpailusta.

Helsingissä 15.–17. joulukuuta järjestettävät kisat ovat vuoden 2024 SM-kilpailut, ja nuorten sarjojen lisäksi niissä ratkotaan myös miesten ja naisten SM-mitalit.

Vuoden 2025 SM-kilpailut puolestaan järjestetään Raumalla 13.–15. joulukuuta 2024. Viime keväänä RauTL järjesti SM-noviisien SM-kilpailut.