Raumalta tuttu Eeva Mäki-Maukola teki jatkon Kirittärien kanssa ja treenaa olohuoneessa

Eeva Mäki-Maukola ilahdutti raumalaista pesäpalloyleisöä kaksi kautta ennen siirtoaan Jyväskylään. Kuva: Jere Grönberg

Koronavirus siirsi pesäpallokauden alkua ainakin kesäkuulle.

Koska valtiojohto on kieltänyt yli 10 hengen kokoontumiset ja lähikontaktejakin pitäisi epidemian leviämisen estämiseksi välttää, joukkueiden yhteinen valmistautuminen kauteen on hankalaa.

Naisten Superpesiksessä pelaava Jyväskylän Kirittäret ei edes yritä etsiä porsaanreikiä harjoitella yhdessä.

– Haluamme pelaajina olla vastuullisia tässä tilanteessa, joten olemme yhdessä päättäneet, että kaikki treeni mitä nyt tehdään, on omatoimista harjoittelua ulkona tai kotona, emmekä esimerkiksi mene nyt ollenkaan puntille. Mutta onneksi olohuoneessakin saa tehtyä ihan tehokkaan kotitreenin, Kirittärissä pelaava Eeva Mäki-Maukola kertoo Twitterissä.

Pelinjohtaja Jussi Viljanen kertoo samassa pikaviestipalvelussa, että Kirittäret on yli viikon harjoittelut omatoimisesti. Aluksi seura salli pienryhmät, mutta kiristi ohjeistustaan.

– Emme vain pyri varmistamaan omaa terveyttä vaan myös jokaisen lähimmäisen. Tämä taistelu voitetaan kaikkien vastuullisella toiminnalla! Viljanen painottaa. 

Kirittäret tiedotti alkuviikosta, että Mäki-Maukolan sopimuksessa ollut optio on käytetty. Sen myötä avainpelaaja jatkaa Jyväskylässä myös kauden 2021.

– ”Mäkki” on sarjan parhaita polttolinjapelaajia, väittäisin, että jopa paras. Lisäksi hän on erittäin monipuolinen ja tärkeä sisäpelaaja Kirittärille, seurajohtaja Petri Kaijansinkko kuvaili.

Mäki-Maukola on pelannut Kirittärissä kaudesta 2018 ja voittanut hallitsevan mestarin riveissä kaksi SM-kultaa.