Raumalta useita pelaajia eri lajien maajoukkuetapahtumissa helmikuussa – Raumalla ja Eurajoella pelataan kova kiekkoturnaus

Dominik Petr (takana) pelaa helmikuussa Raumalla ja Eurajoella Tshekin maajoukkuepaidassa. Daniil Trakht (edessä) on ollut tällä kaudella Ukrainan maajoukkueiden mukana, mutta helmikuussa hän ei maajoukkuepaidassa pelaa. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalla ja Eurajoella pelataan ensi viikolla maajoukkuejääkiekkoa. Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelaa 10.–12. helmikuuta neljän maan turnauksen, jossa ovat mukana myös Ruotsi, Tshekki ja Yhdysvallat.

Turnauksen pääpelipaikka on Rauma, mutta keskimmäisen turnauspäivän pelit pelataan Eurajoella.

Suomen joukkueeseen ei valittu Lukon pelaajia, mutta hyökkääjä Dominik Petr pelaa turnauksessa Tshekin paidassa.

– On kyllä todella mielenkiintoinen viikko tulossa. Kotimaan tapahtuma on pelaajille todella merkittävä, ja on mielenkiintoista päästä tässä vaiheessa pelaamaan kotimaassa turnaus, Suomen päävalmentaja Lauri Merikivi luonnehti maanantain julkistustilaisuudessa.

Kyseessä on ikäluokan viimeinen turnaustapahtuma ennen huhtikuussa Sveitsissä pelattavia MM-kisoja.

– Ensi viikon ryhmässä on varmasti pelaajia, jotka tulevat pelaamaan kisoissa. Yhdeksän pelaajaa on pelannut SM-liigassa tällä kaudella, ja on tosi mielenkiintoista nähdä heidät tuossa.

Suomen ottelut: 10. 2. Suomi–Tshekki (Rauma), 11. 2. Suomi–USA (Eurajoki) ja 12. 2. Suomi–Ruotsi (Rauma). TV5 ja Discovery+ näyttävät Suomen ja Tshekin kohtaamisen.

Useampia Lukon pelaajia maajoukkueissa

Useampia Lukon pelaajia lähtee helmikuussa eri ikäluokkien maajoukkuetehtäviin.

Puolustaja Thomas Grönlund ja hyökkääjä Venni Tolppola lähtevät alle 19-vuotiaiden joukkueen mukana Ruotsiin. Suomi osallistuu alle 20-vuotiaiden viiden maan turnaukseen 2004-ikäluokan pelaajilla.

Puolustajat Niklas Nykyri ja Arttu Välilä lähtevät alle 17-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Sveitsin Romanshorniin, jossa järjestetään viiden maan turnaus 7.–11. helmikuuta.

Maalivahti Jooa Sammalniemi sekä hyökkääjät Jasu Mensonen ja Max Westergård puolestaan lähtevät alle 16-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Tshekkiin, jossa pelataan kolmen maan turnaus 8.–12. helmikuuta. Lukon Petr Vechet pelaa turnauksessa Tshekin joukkueessa

Kutsuja maajoukkueleireille myös jalkapallossa ja koripallossa

Alle 16- ja alle 15-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueet aloittavat vuotensa helmikuussa leirityksillä Eerikkilässä.

Melko isoille 34 pelaajan leireille on kutsuttu mukaan kaksi Pallo-Iirojen pelaajaa. Raumalainen Sulo Ketola on valittu mukaan alle 16-vuotiaiden leirille (13.-16.2.) ja huittislainen Miska Laaksonen (6.–9.2.) alle 15-vuotiaiden leirille.

Pallo-Iiroja edustava euralainen Jussi Helin on varasijalla U16-leiritykseen.

Aiemmin myös Eurassa ja Huittisissa pelannut Anela Ljesnjanin (KaaPo) on puolestaan parhaillaan tyttöjen alle 17-vuotiaiden mukana turnauksessa Portugalissa. Suomi valmistautuu maaliskuun EM-karsintaturnaukseen.

Kahden lajin taituri Aamu Mokka valittiin alle 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkueen leirille, joka järjestetään tällä viikolla Kisakalliossa.

Rauman Lukossa ringetteä pelaava Mokka edustaa koripallossa nykyään Turun NMKY:tä. Hän on raumalaisen koriskoulun kasvatti.