Raumalta valittiin yksi pelaaja alle 15-vuotiaiden maajoukkueleirille – mukana Porista lähtenyt valmentaja, jolla on kolmas työ kolmeen kuukauteen

Suomen alle 15-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue järjestää vuoden ensimmäisen leiritapahtumansa Eerikkilässä 6.–9. helmikuuta. 

Kyseessä on vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneiden ikäluokka. Mukaan on kutsuttu melko iso ryhmä, yhteensä 34 pelaajaa. 

Kutsuttujen joukossa on mukana yksi pelaaja Raumaltakin: Pallo-Iirojen Miska Laaksonen. Laaksonen on aloittanut jalkapallon Huittisissa Lauttakylän Lujassa. 

Naapuriseura FC Jazzista Porista leirille kutsuttiin kolme pelaajaa: Emil Väre, Tomi Väkiparta ja Eeli Kiiskilä. HJK:n pelaajia leirillä on eniten, yhteensä 13. 

Mielenkiintoinen yksityiskohta Palloliiton uutisessa oli se, että leirillä ovat mukana kaikki aluevalmentajat – myös Pohjanmaan uusi aluevalmentaja Jani Uotinen. 

Uotinen toimi vuosina 2021–22 FC Jazzin valmennuspäällikkönä ja edustusjoukkueen päävalmentajana Kakkosessa. 

Lokakuussa Uotinen lähti Porista ja aloitti joulukuun alussa KuPS:n talenttivalmentajana. Pesti ei kestänyt kahta kuukauttakaan, kun mies vaihtoi jo Palloliiton leipiin ja aloittaa aluevalmentajana virallisesti 1. helmikuuta.

– Keskustelin asiasta KuPS:n kanssa, ja kaikki eteni hyvässä hengessä alusta asti. Haluan kiittää KuPS:aa sekä mahdollisuudesta työskennellä seurassa että ymmärryksestä. Seurassa oli erittäin positiivinen suhtautuminen uuteen työhöni Palloliitossa, Uotinen totesi Palloliiton nettisivuilla. 

Entinen ulkomaillakin käynyt ammattipelaaja on toiminut valmentajana ja valmennuspäällikkönä useissa suomalaisseuroissa, kuten Pohjanmaalla SJK:ssa, VPS:ssa ja KPV:ssa.

Palloliiton muut aluevalmentajat ovat Samu Koski (Eteläinen), Teemu Eskola (Läntinen), Juha-Pekka Niskanen (Itäinen) ja Mika Nurmela (Pohjoinen).

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Junnufutarit opettelivat Raumalla vastustajan pysäyttämistä: "Ei niitä onneksi ole kovin usein vastaan tullut, jotka multa pallon pois sais"