Rauman frisbeegolftähti on huomannut nuorten keskuudessa ilmiön, johon haluaisi muutoksen: "Olen ihan tavallinen Henna"

Henna Blomroosin mielestä Raumalla on loistavat olosuhteet frisbeegolfiin. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman frisbeegolftähti Henna Blomroos on viettänyt ammattilaiseksi siirryttyään paljon aikaa Yhdysvalloissa, mutta on nyt jälleen tutuissa kotimaisemissa.

Kunhan maa on sula, Henna Blomroos lähtee mielellään kiertämään Pohjoiskehän frisbeegolfrataa. Ilman kotiseuturakkauttakin hän nostaa sen Suomen kolmen parhaan pelipaikan joukkoon yhdessä Nokian ja Tampereen ratojen kanssa.

– Pohjoiskehä on yksi mun lemppariradoistani. Se on monipuolinen ja luonnollisella tavalla haastava. Sitä ei ole tekemällä tehty, Blomroos luonnehtii.

Suomalaiset radat saavat muutenkin pisteitä vertailussa amerikkalaisiin.

– Jenkeissä radat ovat helppoja. Naisille laitetaan yleensä omat tiipaikat ja korit. Jenkeissä ei naisten tarvitse heittää pitkälle, Blomroos kertoo.

Juuri pitkät avausheitot ovat hänen vahvuutensa. Blomroos on nuoresta lähtien saanut kiekon lähtemään pitkälle.

– Olen yrittänyt sanoa, että myös pitkälle heittäminen on taitoa. Mutta siellä on sellaisia ihmisiä, joilla on vaikutusvaltaa, mutta jotka eivät pysty heittämään pitkälle, Blomroos muotoilee.

Pohjoiskehällä hän harjoittelee mielellään, mutta harvoin kilpailee. Edelleen hän saattaa lähteä radalle myös kuluttamaan aikaansa.

– Voin mennä jossain hyvässä porukassa, kuten vanhoina hyvinä aikoina, Blomroos hymyilee.

– En koe sitä kuitenkaan harjoitteluna. Se on harjoittelua, jos menen yksin tai jonkun kaverin kanssa heittämään.

Blomroos on huomannut, että raumalaiset nuoret myös tunnistavat hänet.

– Huomaan, että monet haluaisivat tulla juttelemaan ja ehkä ottavat muutaman askeleen mua kohti, mutta eivät sitten uskallakaan tulla, Blomroos toteaa.

– Ihan rohkeasti vaan. Tykkään jutella ja tykkään jakaa nimmareita. Olen ihan tavallinen Henna.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Raumalainen MM-mitalisti asuu nykyään puolet vuodesta Yhdysvalloissa: "Yksi myrkyllinen käärme taisi olla kämpässä sisälläkin"