Rauman Lukko voitti Lappeenrannassa SaiPan maalein 1–4: "Ei tämä missään nimessä helppo peli ollut meille"

Rauman Lukolla oli kilvessään paljon kiillotettavaa, kun liigakärki kohtasi keskiviikkona sarjajumbo SaiPan. Lukemin 1–4 (0–1, 1–1, 0–2) tullut vierasvoitto ei irronnut helpolla, mutta toimi lopulta hyvänä kiillotusvahana.

KooKoo oli tykittänyt tiistaina Lukon verkkoon kiekkoa tavalla, jollaista ei ollut jääkiekkoliigassa nähty kahteen vuoteen. Viimeksi vastaavat seitsemän maalia Lukon verkkoon oli iskenyt JYP päivämäärällä 25.10.2018.

Hyökkääjä Anrei Hakulinen kuvaili 7–2-tappiota tuoreeltaan pelin jälkeen Länsi-Suomelle hävettäväksi, mutta sanoi Telian haastattelussa joukkueen käsitelleen asian pois alta keskiviikkoaamulla.

Päävalmentaja Pekka Virta taas sanoi Lukon olleen KooKoota perässä kaikessa, missä hiukankin voi olla.

– On määrättyjä juttuja, mitä me saatiin tuohon omaan tarinaamme eteenpäin. Mutta näillä pelaajilla pelataan huomenna, nyt on parempi olla sen enempää avautumatta, Virta sanoi lehdistötilaisuudessa.

Koivisto kokoonpanoon ja maalintekoon

Lukko pelasikin Lappeenrannassa lähes samalla kokoonpanolla kuin Kouvolassa. Vain kolmosketjussa tapahtui muutos, kun Toni Koivisto nousi Kristian Pospisilin tilalle kokoonpanoon Pavol Skalickyn ja Julius Mattilan rinnalle.

Lukon urheilujohtajan Kalle Sahlstedtin mukaan Pospisil on loukkaantunut, mutta vamman vakavuus tutkitaan tarkemmin, kunhan joukkue palaa Raumalle.

Koivisto taas kiitti auenneesta mahdollisuudesta iskemällä avauserän kolmannella minuutilla Lukon 0–1-johtoon.

– Ei tämä missään nimessä helppo peli ollut meille. Eilinen peli ehkä näkyi, mutta joka tapauksessa iso voitto, Koivisto sanoi Telian haastattelussa.

Lukko vaihtoi myös aloittavan maalivahdin Oskari Setäsestä Lassi Lehtiseen. Vaikka ei Lukko Setäseen Kouvolassa kaatunut, Lehtinen teki SaiPaa vastaan varmaa työtä 15 torjunnalla.

Lehterä osasi odottaa yt-uutisia

Sarjatilanteen lisäksi synkkiä pilviä Lappeenrannassa aiheuttaa koronavirustilanne. SaiPa ilmoitti tiistaina käynnistävänsä vuoden toisen yhteistoimintaneuvottelunsa, jotka koskevat myös pelaajia ja valmennusta.

Kun syyt olivat koronaviruspandemian aiheuttamat merkittävät tulojen menetykset ja maksukyvyn oleellinen heikentyminen, Kisapuiston keskiviikon yleisömäärä 1 541 ei ainakaan auttanut asiaa.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä kertoi MTV:lle ottaneensa yt-uutiset tyynesti vastaan.

– Olen ymmärtänyt, että tämä on vain ajan kysymys. Jokainen ymmärsi tämä olevan väistämättä edessä jo siinä vaiheessa, kun HPK pelasi yhden pelin kuudelle sadalle jotain (651 katsojalle) ja seuraavan pelin seitsemälle sadalle jotain (713 katsojalle), Lehterä sanoi.

Huolestuneempi valmentaja oli sen sijaan siitä, että SaiPa ei ole kyennyt vielä yhteenkään ehjään 60 minuutin esitykseen.

– Välillä on tapahtunut joitain hassujakin juttuja. Jos niitä katsoisi ulkopuolelta, ne varmaan aiheuttaisivat hymyjä ja nauruntyrskähdyksiä. Ja jos niitä olisi tapahtunut vain joissakin otteluissa, ne varmasti menisivät nauruntyrskähdyksellä.

Tällaisilta hassuilta jutuilta SaiPa ei säästynyt Lukkoakaan vastaan. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Lukko pääsi 0–2-johtoon niin sanotulla kenttämestarin erikoisella, jonka voisi kyllä nimetä myös Matej Tomekin erikoiseksi.

SaiPan maalivahti torjui Daniel Audetten lähettämän kiekon ensin päätylaitaan, mutta onnistui sen jälkeen vielä imuroimaan pelivälineen omaan maaliinsa.

Erikoinen oli SaiPankin 1–2-kavennuskin. Lukon Lukas Klok tyrmäsi keskialueelle taklauksellaan SaiPan Veikko Loimarannan, mutta valitettavasti myös joukkuekaveri Julius Mattilan. Seuraus oli sellainen, että SaiPan Veeti Vainio ja Elmeri Kaksonen pääsivät karkaamaan kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Vainio juhlisti sadatta liigaotteluaan antamalla Kaksosen maaliin komean syötön selkänsä takaa.

Kavennusmaalin ja kahden peräkkäisen jäähyn takia Lukko oli ahdingossa kolmannen erän alussa, mutta ratkaisi pelin SaiPan jäähyn ja aikalisän jälkeen.

Ylivoiman maskimies Pavol Skalicky ohjasi 1–3-maalin Robin Pressin laukauksesta ajassa 50.59. Vain 16 sekuntia myöhemmin kultakypärä Eetu Koivistoinen koristeli pistesaldonsa lukemiin 7+5=12.

Se riitti voittokantaan palaamiseen, mutta kokenut Toni Koivisto näki, että Lukolla on paljon parannettavaakin, kun Kärpät tulee perjantaina kylään.

– Kiekon syöttäminen, huolellisuus, ei menetetä kiekkoja hyökkäysalueella niin helposti, kamppailupelaaminen. Siinä varmaan ne isoimmat asiat, joissa pitää parantaa.