Rauman seudulla vilkas urheiluviikonloppu: jalkapallon mitalitaistelu, suo- ja maastoestejuoksua, tankotanssia, jokamiesluokkaa...

Suo sopii kunnon kohotukseen monille nivelvaivaisillekin, sillä se vaimentaa tehokkaasti polviin, lonkkiin ja selkään kohdistuvat iskut, opastaa Kimmo Kouru. Kuvassa kaupungin liikunnanohjaajan oma taidonnäyte viime vuoden suojuoksun SM-kisoista Lapista. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman seudulla vietetään lauantaina ja sunnuntaina vilkasta urheiluviikonloppua. Länsi-Suomi kokosi viikonlopun tapahtumia. 

Jalkapalloa:

2–3-vierasvoitto Ilveksestä viime sunnuntaina piti Pallo-Iirojen B-tytöt mukana taistelussa Suomen mestaruudesta, kun kautta on jäljellä enää kaksi ottelua. Lauantaina raumalaisjoukkueella on mahdollisuus varmistaa SM-mitali, kun vieraaksi saapuu niin ikään mitalista vielä taisteleva Vasa IFK. Ottelu alkaa Äijänsuolla kello 12.30.

Pallo-Iirojen miehet kohtaavat lauantaina Käpylän Pallon. Tasapeli riittää Iiroille varmistamaan matemaattisestikin sarjapaikan Kakkosessa. Ottelu alkaa Äijänsuolla kello 15.

Jääkiekkoa:

Lukko jahtaa avausvoittoaan naisten liigassa, A-nuorten SM-liigassa ja B-nuorten SM-alkusarjassa. Naisilla vastassa on Kuortane sunnuntaina kello 16.30 Äijänsuon harjoitusjäähallissa. A- ja B-nuoret kohtaavat molemmat lauantaina KooKoon, A kello 15 alkaen Kivikylän Areenalla ja B kello 13.45 alkaen harjoitusjäähallissa.

Suojuoksua:

Lapin Salama järjestää lauantaina suojuoksun SM-kisat. Tapahtumassa kierretään 1,5 kilometrin merkattua lenkkiä 1–3 kertaa sarjasta riippuen. Kuntosarjoissa on mahdollisuus tutustua nivelystävälliseen suojuoksuun, varusteiksi riittävät normaalit ulkoiluvälineet lenkkareineen. Tapahtuma järjestetään Kauklaisten turvesuolla Vikkajantien varrella klo 13 alkaen.

Maastoestejuoksua: 

Länsi-Euran kyläyhdistys järjestää lauantaina TuraRunin Turajärven maalaismaisemissa. Maastoestojuoksukilpailussa on kilpasarja ja juniorisarja (7–17-vuotiaat), mutta myös rennompaan menoon tarkoitettu hupisarja. Pilke silmäkulmassa tehty reitti kiemurtelee metsissä, pelloilla, ojissa ja kivikoissa. Kilpasarjalaiset palkitaan nopeuden perusteella, mutta muille huomionosoitukset annetaan huomiota herättävästä tyylistä. Kisakeskuksen osoite on Turajärventie 48, Eura. Kisakeskus aukeaa kello 12, lähdöt alkavat kello 14.

Tankotanssia:

Hyvinvoinnin Walimolla järjestetään lauantaina Rauman ensimmäiset tankotanssikilpailut. Kisat ovat Suomen Tankotanssiliiton alaiset harrastetason kilpailut. Lipunmyynti alkaa kello 13, ja itse kisat kello 14. Osoite Männistökatu 11.

Jokamiesluokkaa:

Rauman Urheiluautoilijoiden perinteinen Syys-JM ajetaan sunnuntaina Koivuniemen radalla kello 10 alkaen. Luokkina ovat nuoret, naiset, EVK, yleinen ja seniorit. Kisapaikan osoite on Koivuniemen Kirkkotie 170, Eurajoki. Länsi-Suomi jututti tapahtuman ennakoksi kisassa samalla autolla ajavaa isää ja poikaa Janne ja Juuso Keskistä