Rauman seudulle kaksi liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitalia kullatuin ristein

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt yhteensä 298 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Tänä vuonna ansioristejä myönnettiin kultaisena 24. Sellaisen saivat muun muassa entinen jääkiekkovalmentaja Pentti Matikainen, Ässien entinen toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki, 800 metrin SE-juoksija Tuuli Merikoski, Ilveksen monivuotinen jääkiekkohuoltaja Lasse Laukkanen ja entinen moukarinheittäjä Harri Huhtala.

Rauman seudun urheiluvaikuttajista ansiomitalin kullatuin ristein saivat Laitilan Jyskeen yleisurheiluvalmentaja Rami Hyytiä sekä Jyskeen toiminnassa mukana oleva uusikaupunkilainen lehtori Riikka Matikainen.

Ansiomitalin saivat raumalaiset toimittajat Ari Anteroinen ja Jouni Mikola, Jyskeen seuratyöntekijät Marja Heikkilä ja Arja Tulinen-Saario sekä Suomen Ladun edustajina säkyläläinen Tauno Mattila ja uusikaupunkilainen Juhani Viholainen.