Rauman Seudun Urheiluampujien kilpailijoille kaksi SM-hopeaa – erikoinen MM-valinta peruuntui

Sami Aaltonen oli pienen hetken lähdössä haulikkolajien MM-kilpailuihin Kroatiaan, mutta reissu peruuntui. Skeetin SM-hopeaa ei häneltä oteta kuitenkaan pois.

| Päivitetty

Sami Aaltonen teki kuvanottohetkellä lähtöä arvokisoihin vuonna 2017, silloin poikien EM-kilpailuihin Bakuun. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Seudun Urheiluampujien Sami Aaltonen ehdittiin jo valita Suomen kahdeksantoista ampujan joukkueeseen haulikkolajien MM-kilpailuihin. Päivää myöhemmin reissu syys-lokakuussa Kroatian Osijekissa.järjestettäviin kisoihin peruuntui.

Aaltosen piti olla mukana kilpailun ulkopuolisella RPO-ampujan statuksella (ranking points only). Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) viestitti kuitenkin torstaina Suomen Ampumaurheiluliitolle, ettei tulevissa haulikon MM-kilpailuissa olekaan mukana RPO-ampujia.

SAL:n nettisivujen mukaan tieto tuli ISSF:n tekniseltä johtajalta Willi Grilliltä. ISSF:n MM-kilpailuja koskevassa infokirjeessä oli alunperin asiaa koskevaa virheellistä tietoa.

Viime viikonvaihteessa Lopella Sami Aaltonen tähtäsi uransa toisen yleisen sarjan SM-mitalin, kun hän oli miesten skeetissä toinen.

Aaltonen nousi peruskilpailun 125 kiekon jälkeen semifinaalissa ja mitaliottelussa toiselle sijalle.

Mestaruuden voitti Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen, joka oli mitaliottelussa Aaltosta parempi pistein 38–32.

Takanen on valittu myös ensi viikon perjantaina Kyproksen Larnakassa alkaviin haulikkolajien EM-kilpailuihin, kuten myös naisten SM-kärkikaksikko Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) ja Nea Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat).

RSA:n Niina Aaltonen oli naisten SM-mitalitaistelussa loppuun asti, mutta jäi mitaliottelussa neljänneksi.

Kansallisen skeetin SM-kilpailu ammuttiin Porissa aiemmin elokuussa.

Siellä Euran Seudun Urheiluampujille tuli kaksi mestaruutta ja Suomen ennätystä. EuSA:n Kaarlo Salonen otti nuorten Y16-sarjassa voiton SE-tuloksella 81 ja Martti Nieminen Y80-sarjassa tuloksella 72 osumaa. Joukkuekilpailussa Salonen, Nieminen ja Ville Salonen ottivat pronssia.

Viime viikonvaihteessa Porissa kisattiin myös pistoolilajien SM-kisat. Sieltäkin Raumalle tuli SM-mitali, sillä RSA:n Maija Pärri ampui 25 metrin urheilupistoolissa hopeaa tuloksella 558.

Juttua muokattu 19.8.2022 kello 16.45. Päivitetty tieto MM-kisareissun peruuntumisesta.