Rauman Urheilutoimittajat palkitsivat vuoden 2019 parhaita - lajilistalla jalkapalloa, pesäpalloa ja suunnistusta

Vuoden nuorii urheilija Aleksi Lohtander (vas.) sai urheilutoimittajilta palkinnoksi Marva Media Oy:n lahjoittaman lahjakortin Pyörä-Nurmin urheilukauppaan. Sanni Kuusisto ja Sofia Määttä vastaanottivat vuoden urheiluteosta Pallo-Iirojen B-tyttöjen puolesta Länsi-Suomen Osuuspankin lahjoittaman stipendin. Vuoden seuratyöntekijä Marko Lomppi sai Anni Wahlqvistin piirtämän karikatyyritaulun. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Urheilutoimittajat palkitsi keskiviikkona vuoden 2019 parhaita urheilijoita ja suorituksia. 

Vuoden 2019 urheiluteoksi toimittajat valitsivat Rauman Pallo-Iirojen B-tyttöjen yhteisjoukkueen historiallisen SM-hopean.

Pallo-Iirojen, Euran Pallon ja porilaisen Musan Salaman yhteisjoukkue pääsi SM-sarjaan vasta karsintapelien jatkosarjasta, mutta osoitti kesällä olevansa valmis taistelemaan jopa kirkkaimmasta mitalista.

Hopea ratkesi lopulta viimeisessä kamppailussa yhden maalin erolla, mikä varmasti korosti joukkueen kauden aikana kokemaa kasvutarinaa.

SM-mitali oli Pallo-Iirojen seurahistorian kolmas ja ensimmäinen B-tyttöjen sarjassa.

Historiallisuuden lisäksi palkintoraati haluaa korostaa yhdistelmäjoukkueen yhtenäisyyttä. Pallo-Iirot ei ole vain haalinut pelaajia kokoon eri puolilta maakuntaa, vaan seura on osoittanut yhteistyön myös toimivan, ja pelaajat ovat saaneet erinomaisen ponnahduslaudan jalkapallouralleen.

Vuoden 2019 nuoreksi urheilijaksi valittiin raumalaista Rasti-Lukkoa edustava suunnistaja Aleksi Lohtander.

18-vuotias Lohtander kisasi nuoren uransa parhaan kauden, jonka päätteeksi palkintokaappiin aseteltiin ensimmäiset SM-mitalit H18-sarjasta.

Hän nappasi kultamitalin SM-yöstä sekä pronssia SM-keskimatkan kilpailusta. Sen lisäksi Lohtander voitti Koululiikuntaliitto KLL:n mestaruuden.

Palkintoraati arvosti suunnistusmenestyksen lisäksi Lohtanderin urheilullista asennetta niin metsäpoluilla kuin haastattelutilanteissakin.

Raumalla lukiota käyvä Timo Torpon valmennettava on mukana Suomen suunnistusliiton Suunta huipulle -maajoukkuehaastajaryhmässä.

Vuoden 2019 seuratyöntekijäksi valittiin Rauman Feran Marko Lomppi.

Lomppi on raumalaispesäpalloseuran todellinen monitoimimies.

Hän on seuran edustusjoukkueen lajivalmentaja, kilpailutiimin jäsen, mukana seuran hallituksessa, osa Feran uutta juniorikilpailun edistämistiimiä, valmentajien tukipilari sekä ennen kaikkea näkyvimmin hän johdatti syksyllä Feran tyttöjen superpesiksen kultamitaleille.

Palkintoraati korosti sitä, että raumalaispesäpallomies on hoitanut kunnioitettavan monipuolisen roolinsa seurassa oman yrittäjyytensä ohessa.

Myös Feran B-tyttöjen kausi hakee tarinana vertaistaan. Lompin suojatit olivat jäämässä rannalle jo alkusarjassa, sen jälkeen jatkolohkossa ja joukkue oli selkä seinää vasten myös puolivälierissä.

Kultamitali oli Feran B-tytöille seitsemäs, ja mitaliputki venyi kolmen kauden mittaiseksi. Seuran edellinen kultamitali oli kesältä 2013.

SM-kulta oli Lompille hänen pelinjohtajauransa toinen. Hän juhli Feran C-tyttöjen viuhkassa mestaruutta kesällä 2018. Hän jatkaa seuran B-tyttöjen pelinjohtajana myös kesällä 2020.