Rautakallio hyllytti oman pakkinsa rumasta taklauksesta

Ässien ja Tapparan välinen ottelu jääkiekkoliigassa oli maanantaina kuuma koitos. Se päättyi jatkoajalla Tapparan 2–1-voittoon, kun vierailijoiden Teemu Aalto tuikkasi ratkaisun.

Ensimmäisessä erässä nähtiin eniten erikoisia tapahtumia. Tapparan maalivahti Juha Metsola ja hyökkääjä Jere Karjalainen loukkaantuivat.

Metsola loukkasi päänsä, kun Ässien Tuomas Huhtanen ajoi kovaa maalille, ja hänen polvensa osui tamperelaisten ykkösmaalivahtia päähän.

Karjalaisen taklasi pukukopin puolelle patapaitojen Garrett Stafford, ja tilanteesta tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus.

– Meidän kavereilla pyörivät silmät päässä kuin flipperipallot, eivätkä heidän ilmeensä paljoa värähtäneet, Tapparan käskijä Jussi Tapola totesi.

– Varsinkin Karjalaisen taklauksessa tuomio oli mielestäni liian pieni. Siinä oli selvästi tahallinen vahingoittamisyritys.

Ässien käskijä Pekka Rautakallio oli virkaveljensä kanssa samoilla linjoilla ja antoi palaa yhdysvaltalaista puolustajaansa kohtaan, joka ei kyseisen tilanteen jälkeen enää jäälle päässyt.

– Hän ei ansainnut sen jälkeen enää minuuttiakaan peliaikaa. Tuollaiset teot eivät kuulu tähän lajiin, eivätkä minun tai Ässien filosofiaan, Rautakallio tylytti.