Rautakansleri hyppäsi some-maailmaan – heti ensimmäisessä twiitissä kuittia parodiahahmolle

Omalla urallaan maalivahtina pelannut Kalervo Kummola oli 1970-luvun puolivälissä SM-liigan ensimmäinen toimitusjohtaja. Julkkisjengi Zoomin paidassa poseeraava radioselostaja Raimo "Höyry" Häyrinen puolestaan tunnettiin todella nopeana sanankäyttäjänä. Kuva: Kiekkoareenan arkisto

Ihmeiden aika ei ole ohi. Suomi-kiekon vahva mies Kalervo Kummola on aikeissa ottaa haltuunsa sosiaalisen median. Ensimmäinen askel on liittyminen pikaviestipalvelu Twitteriin.

Rautakanslerina tunnettu jääkiekkovaikuttaja on toistaiseksi twiitannut vasta yhden kerran. Kummola twiitti sisältää hänen tyylilleen uskollisesti ärähdyksen tai murahduksen (mutta ei häneen usein liitettyä jyrähdystä), mutta myös huumoria.

Kummola näet mainitsee twiitissään Kullervo Kammolan, joka on yksi suosituimmista suomalaisista parodiatileistä. Parin tuhannen twiitin kattaus pitää sisällään . Saatesanat muistuttavat, että kyse tosiaan on parodiasta – siis huumorista. 

"Emerituspuheenjohtaja. Minä en välitä tippaakaan mitä muut sanovat, minä päätän. Muistakaamme, että huumori on vain huumoria. Parodia on kunnioitusta.", Kullervo Kammola esittäytyy. 

Vielä toistaiseksi parodiatili on aitoa selvästi suositumpi. Kullervo Kammolalla on yli 19700 seuraajaa, aidolla Kalella vasta 1750. Määrä tosin ryöpsähti moninkertaisesti parodia-Kammolan noteerattua Kummolan ilmestymisen "mestoille".

Twitterissä on parodioituna monia muitakin Suomi-kiekon merkkihahmoja. Suosituimpiin lukeutuu Teukka Salami yli 11500 seuraajallaan. Esittelyjä eivät tarvitse myöskään Risto Tuhva (742) tai Juha Junno Hei (1295). 

Tapani Mattila (vas.) oli SM-liigan ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 1975–83. Kalervo Kummola ei vielä silloin ollut sosiaalisesta mediasta kuullutkaan. Kuva: Kiekkoareenan arkisto.