Rautakorvesta Tapparan päävalmentaja

Kivikova kirveskuusikko. Jukka Rautakorpi (toinen vas,( ja Jussi Tapola saivat "laidoilleen" juniori-Tapparan toiminnanjohtajanKari Aaltosen, pj Markku Mattilan sekä Tamhockey Oy:n voimakaksikon Heikki Penttilän sekä Mikko Leinosen. Kuva: JP Mikola

Jukka Rautakorpi siirtyy viidennen kerran Tapparan päävalmentajaksi. Tappara julkisti Rautakorven valmentajapestin keskiviikon tiedotustilaisuudessaan.

– Otan nyt viidettä kertaa vastaan Tapparan päävalmentajan vastuullisen tehtävän. Aikaisempiin kertoihin verrattuna lähtökohdat ovat nyt erittäin mielenkiintoiset, koska Tapparan valmennuksesta on kolmena aikaisena vuotena vastanneet hyvin tuntemani henkilöt Jussi Tapolan johdolla. Tämä antaa hyvät lähtökohdat siihen, että Tappara jatkaa voittavaa jääkiekkoa tulevaisuudessakin, Rautakorpi pohjustaa tämän kauden jälkeen alkavaa pestiään.

Rautakorven pesti ulottuu kevääseen 2019 asti, Tapparalla on sopimuksessa optio myös kaudesta 2019–20. Nykyinen tehtävä Olympiakomiteassa umpeutuu huhtikuun lopussa, sivupesti alle 20-vuotiaiden päävalmentajana päättyy tammikuussa U20-turnauksen jälkeen.

– Sopimukseen on Tamhockeyllä yhden vuoden optio, puheenjohtaja Heikki Penttilä kertoo.

Nykyinen päävalmentaja Jussi Tapola siirtyy ensi kaudesta lähtien urheilu- ja kehitysjohtajaksi. Tapola aloittaa uudessa pestissään ensi vuoden toukokuussa.

– Tapparan menestys on aina tullut niin, että vetovastuussa on ollut nykyaikaiseen valmennukseen katsovaa valmennusta. Se on ollut edelläkävijä suomalaisessa kiekkoilussa. Aina silloin Tappara on menestynyt, Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä taustoittaa.

– Tapola ottaa kokonaisvastuun Tappara ry:n koko juniorivalmennuksesta. Hänen tehtäviinsä kuuluu merkittävissä määrin myös junioritoiminnan kehittäminen, strategiamme mukaisesti. Tarkoitus on, että Tapparassa tehdään myös kansainvälisellä mittarilla katsottuna erittäin laadukasta valmennusta. Yritämme vastata kansainvälisen kiekkoilun vaatimuksiin, Penttilä sanoo.

– Valmistaudumme myös tulevaan areena-aikaan. Se on meille erittäin tärkeä asia, Penttilä korostaa.

Tapolalla luulisi olleen kevään 2015 SM-hopean ja viime kevään mestaruuden jälkeen ottajia – tai vähintään kosiskelijoita – myös muissa liigaorganisaatioissa.

– Ei ole kosiskeltu muualle, Tapola napautti.

Edit: Juttua täydennetty kommenteilla infotilaisuuden edetessä.