RauTL:n Darja Trubitson luisteli voiton Andorrassa

13-vuotias raumalainen nappasi ensimmäisen voittonsa ISU-kisoissa.

Rauman Taitoluistelijoita edustava Darja Trubitson teki mieleenpainuvan ja menestyksekkään kisamatkan Andorraan.

Hän osallistui Suomen nuorten maajoukkueen edustajana kansainvälisiin ISU:n alaisiin kilpailuihin ja voitti ylivoimaisesti sekä molemmat ohjelmat että kokonaiskilpailun advanced novice -sarjassa. Hän keräsi pisteet 105,61.

Kyseessä oli 13-vuotiaan Trubitsonin ensimmäinen voitto ISU:n kilpailuissa. Muista suomalaisista Iida Mäki sijoittui junioreissa neljänneksi pistein 116,35 ja Aino Silchenko seitsemänneksi pistein 110,60.

– Kilpailu antoi hyvää kokemusta kansainvälisistä jäistä, Trubitsonin mukana kisamatkalla ollut RauTL:n päävalmentaja Susanna Lotila-Malinen arvioi.

Suomen rajojen ulkopuolella Trubitson on tänä vuonna luistellut aiemminkin. Hän on kisannut Virossa ja osallistunut interclub-kilpailuihin, joissa edustetaan omaa seuraa.

ISU-kisoissa edustuspaikat jaetaan Suomen Taitoluisteluliiton kautta, jolloin luistelija edustaa maataan.