Reetta Hurske tykitti Suomen ennätyksen, Julia Valtanen lähti päivystykseen

Reetta Hurske (3) tuuletti juostuaan alkuerissä naisten 100 metrin aitajuoksun uuden Suomen ennätyksen 12,70. Kuva: Mikko Vähäniitty

Istanbulissa maaliskuussa sisäratojen Euroopan mestaruuden juossut Reetta Hurske on huimassa vireessä myös ulkoradoilla.

28-vuotias pika-aituri tykitti Jyväskylässä keskiviikkona 100 metrin aitojen uuden Suomen ennätyksen. Hurskeen SE-aika 12,70 syntyi heti alkuerissä.

– Ei ollut vielä täydellinen juoksu. Lähti ihan tasapainoisesti liikkeelle, mutta sitten viides ja kuudes aita tuli vähän syliin. Oli nostettava juoksua pystympään. Loppu tuli taas paremmin, ja sain kiihdytettyä sileällä, Hurske summasi.

Vaikka Hurske tiesi olevansa kunnossa, tuli huima aika silti pienenä yllätyksenä. Hurske voitti myös finaalin kovalla ajalla 12,80.

– Lähiviikkojen treenit eivät ole oikein kulkeneet, mutta hyvä että kisoissa kulkee. Vielä ei ole ollut niin kova itseluottamus kuin hallikaudella, mutta tämmöiset kisat sitä nostattavat. Tuo on jo aika, jolla voi voittaa myös kansainvälisiä kisoja, Hurske sanoi.

– Olen erittäin tyytyväinen, että ennätys tuli. Finaalia lähdettiin vain voittamaan, sillä kaksi juoksua oli niin putkeen.

Korte loukkasi kättänsä

Hurske anasti Suomen ennätyksen Annimari Kortteelta kahdella sadasosalla. Korte juoksi alkuerissä ajan 12,98, mutta ei voinut osallistua illan finaaliin. Korte loukkasi kättään jo verryttelyssä.

– Käsi osui toiseen aitaan verryttelyssä. Vasemman käden etusormi on ihan musta ja ranne kipeä. Ajattelin silti, että olisin voinut juosta finaalin, koska jaloilla sitä juostaan. Valmentaja ja lääkäri sanoivat, että ei kannata, Korte kommentoi.

– Tästä lähdetään nyt päivystykseen ja huomenna Helsingissä magneettikuviin. Käsi on tosi kipeä, mutta katsotaan nyt, onko mitään murtunut tai venähtänyt.

Nooralotta Neziri oli juoksun kolmas ajalla 13,17. Lotta Harala ei päässyt finaalissa maaliin saakka, mutta juoksi alkuerissä ennätyksensä 13,03, vaikka kompuroi viimeiseen aitaan

Samuelssonin vire nousussa

Viime kesänä sadan metrin Suomen ennätyksen juossut Samuli Samuelsson oli keskiviikkona kakkonen ajalla 10,36, mikä on kauden kotimainen kärkitulos. Finaalin voitti Jamaikan O'Shane Bailey tuloksella 10,28.

– Odotin kyllä parempaa aikaa finaalissa. Ihan tyytyväinen silti olen. Ei tullut paljon hävittyä jamaikalaiselle, joka on juossut tänä vuonna kovia aikoja, Samuelsson totesi.

Naisten satasen voitti Lotta Kemppinen kotimaisella kärkituloksella 11,43. Jessica Kähärä kurotti pituudessa ennätyksensä 647.

– Juoksussa on jo paljon hyviä välähdyksiä. Odottelen kyllä pian kovempia aikoja, Kemppinen summasi.

Aaron Kangas linkosi moukarinsa kelpo tulokseen 75,74. Ella Junnila ylitti korkeudessa kauden parhaansa 185. Joonas Rinne juoksi 1 500 metrin voittoon ajalla 3.39,18. Santtu Heikkinen kipitti toiseksi tuloksella 3.39,86.

Aki Hietavala, STT

Julia Valtanen loukkaantui Jyväskylässä. Kuva: Antti Yrjönen

Nordlundilla ja Perellä ennätysilta, Valtasella synkkä päivä

Myös raumanseutulaisilla juoksijoilla oli hyvä päivä keskiviikkona Jyväskylässä. 

Lahden Ahkeraa edustava eurajokelainen Nelli Nordlund ja Euran Raikun Vilma Pere laittoivat ennätyksensä uusiksi Jyväskylässä naisten 3 000 metrin estejuoksussa.

Nordlund voitti ajalla 10.30,58, Pere oli neljäs ajalla 10.35,80.

– Aloitin rohkeasti, mutta jouduin hieman pettymään, sillä tavoittelin 10 minuutin alitusta. Mutta eiköhän se kesän mittaan niille nurkille mene, Nordlund kommentoi juoksuaan SUL:n tiedotteessa.

Sen sijaan raumalaisella keihäänheittäjällä Julia Valtasella ei ollut kovin hyvä päivä.

Naisten keihäässä nähtiin ikävä tilanne, kun Valtasen kisa päättyi loukkaantumiseen. Valtasen jalka petti ja hän rojahti maahan tuskaisen näköisenä.

– Tuntui, että jalka vaan napsahti. En tiedä, onko akilles vai mikä. En enää sen jälkeen uskaltanut tehdä mitään. Nyt mennään Jyväskylässä päivystykseen ja se selviää siellä, Valtanen kommentoi Iltalehdelle. 

Lehden mukaan Valtasen jalka oli vahvasti teipattu ja hän liikkui keppien kanssa pois stadionilta.

Keskiviikon kisan voitti Japanin Yuka Sato tuloksella 58,57. Valtanen ehti heittää 45,45.