Repo ampui ratkaisun 15 sekuntia ennen loppua - ja muistutti heti, että sarja on kesken

Sebastian Repo käynnisti Tapparan juhlat ammuttuaan kolmannen välierän voittomaalin 15 sekuntia ennen loppua. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Tärkeiden pudotuspelimaalien erikoismies Sebastian Repo nousi jälleen ratkaisijaksi, kun Turkuhallissa pelattiin lauantain kolmatta välierää. Vain 15 sekuntia ennen loppua Repo tunkeutui useamman TPS-pelaajan ohi ja tempaisi kiekon yläriman kautta Oskari Setäsen taakse. Laukaus sysäsi TPS:n kuilun reunalle, Tappara johtaa ottelusarjaa jo 3–0-voitoin.

–TPS ei missään nimessä ole lyöty, Repo muistutti välittömästi ottelun jälkeen.

–Kaikki kolme peliä ovat olleet tiukkoja. Nyt laitetaan taas nollat tauluun ja mennään seuraavaa peliä kohti. Tässä ei auta kuin keskittyä oman pelin kehittämiseen, Repo muistutti.

Ratkaisumaali oli vahva suoritus Revolta. Tomi Kallion, Eric Perrinin ja Oula Palveen puolustaminen tilanteessa jäi vaillinaiseksi. Repo oli mustapaitoja röyhkeämpi ja sai ison palkinnon.

–Tapoimme hienosti kaksi alivoimaa, minkä jälkeen pääsin kentälle. Tiesin, että kellossa on aikaa jäljellä. Sain siniviivalle hyvän syötön ja näin, että nyt on paikka haastaa. Yksi maila tuli väliin, mutta kiekko pomppasi siitä sopivasti ja sain hyvän laukauksen.

–Tärkeä maalihan se on, mutta turha sitä on enempää miettiä. Yksi kiinnitys lisää ja peli jatkuu, Repo lisäsi heti peritapparalaiseen tyyliin.

Revolle osuma ei ollut ensimmäinen tärkeä pudotuspelimaali. Viime kaudella hän maalasi play-offeissa jatkoaikamaalit KalPan ja Ilveksen verkkoon.

Mistä johtuu, että osumia tuntuu syntyvän kriittisillä hetkillä?

–Pelien lopussa haluan erottua joukosta, en mene jäälle selviytymään. Haluan joka vaihdossa saada kiekon ja päästä yrittämään maalintekoa, Repo kuvaili.

Tapparan kaksi ensimmäistä erää olivat hieman tahmeita, mutta kolmannessa erässä ote kääntyi alati vahvemmin kirvesrinnoille. Kristian Kuuselan maali toi puntit ensin tasoihin.

Loppuhetkillä tuli vaikeuksia, kun Jere Karjalainen ja Niko Mikkola ottivat peräkkäiset jäähyt ja TPS pelasi hetken jopa viidellä kolmea vastaan. Tappara jatkoi kuitenkin koko sarjan jatkunutta erikoistilannehallintaansa ja nousi voittoon vielä ennen loppusummeria.

–Totta kai niissä tilanteissa auttaa, että kopissa on kokeneita jätkiä, joilla käsi ei tärise. Pystymme luottamaan joka jätkään ja jauhamaan kärsivällisesti neljällä ketjulla.

–TPS tuli tänään kovaa päälle, ja me olimme alussa hieman telineissä. Tiesimme kuitenkin, että meillä on paljon voimaa kopissa. Keskityimme vain omaan tekemiseen ja seuraavaan vaihtoon. Kun saimme pidempiä hyökkäyksiä, matsi alkoi kääntyä meille.

Repo ei koe, että sarjassa olisi tapahtunut suuria muutoksia kolmen ensimmäisen ottelun aikana.

–Pieniä viilauksia on toki tapahtunut, mutta ei mitään suuria mullistuksia. Pienet marginaalit ratkovat näitä pelejä. Kaikki kolme ovat olleet kovia matseja.