Rinne ennusti Virran potkut

Viereisessä jutussa muistellaan

Jouni Rinnettä

. Joukki piipahti vaihteeksi Äijänsuolla lauantaina.

– Tässä pelissähän on kyse lähinnä siitä, että häviävän joukkueen valmentaja saa potkut, letkautti Rinne Lukon bisnesklubin haastattelussa.

Lukko voitti Tepsin 3-2. Palloseurassa valmentaja vaihtui. Pekka Virta sai kenkää ja tilalle tuli Juha Pajuoja (ex-Ilves, -Ässät).

Rinne on ”kymmenisen vuotta yrittänyt pysyä irti jääkiekosta”. Hän kiertää Suomea siltoja rakentamassa. Lätkän suhteen riittää, kun näkee silloin tällöin pelin Kuopiossa (jossa hänen pelinumeronsa on jäädytetty) tai Raumalla.

Rinne ei pidä nykykiekkoa kovin korkeassa kurssissa. Lukon NHL-miehiä hän kuitenkin kehui.

Joukki pelasi koko uransa Suomessa. Se oli erilaista aikaa. Tänään parikymppisellä hyökkääjällä riittäisi kysyntää ulkomailla, jos pelaaja voittaisi SM-liigan maalipörssin. Verkko heilui kauden päätteeksi MM-kisoissakin. Syksyllä Rinne edusti vielä Suomea Kanada-cupissa, jossa rymistelivät NHL:n isot starat.

Jari Laiho n ja Matti Forssin kanssa Lukon tehoketjun muodostanut Rinne käväisi myös Urhon tv-haastattelussa heittämässä, että ” Kai Nurminen on päässyt lähimmäksi” Joukkin kultaranteeksi ristittyä laukausta.

Luistelu- ja laukaustaidot olivat vuosien harjoittelun tulosta. Eivätkä siihen riittäneet joukkueen vuorot Äijänsuon jääladossa. Joukki asui koulun jälkeen Otan kentällä ja treenasi kutiaan kotitalon pihalla kesäisin.

Rinne on yksi kolmesta lukkolaisesta, joka on onnistunut voittamaan SM-liigan maalipörssin.