Riska huolissaan katsojien turvallisuudesta

Lukon nelosketju mietti lauantaisen TPS-pelin avauserässä hetken aivan muuta kuin seuraavaa vaihtoa. Muumiteemalla markkinoitu perhepeli sai ikävän käänteen, kun Olli Sipiläisen poikittaissyöttö nousi liian korkealle ja kaarsi etummaisella penkkirivillä istuneen pikkupojan kasvoihin.

Tilanteeseen reagoivat nopeimmin ketjun muut hyökkääjät. Ville Nieminen viittelöi apua paikalle, ja Filip Riska alkoi hakata mailallaan kaukaloa ympäröiviä laseja.

- Ihmettelin, kun kukaan ei auttanut. Poika vain istui siinä, Riska totesi.

Kolmen lapsen isänä hän osasi hyvin samaistua tilanteeseen. Ensimmäisen avun poika sai, kun tuomari toimitti hänelle Lukon vaihtoaitiosta lähetetyn jääpussin.

- Itselleni tuli oikein paha mieli pojan takia. Kun on omia lapsia, ja näistä on traagisiakin seurauksia ollut, Riska sanoi.

Filip Riska syötti Turussa Lukon kolmannen maalin. Kuva: Jaakko Stenroos.​
Filip Riska syötti Turussa Lukon kolmannen maalin. Kuva: Jaakko Stenroos.​

Hän viittasi marraskuiseen tapaukseen, kun kahdeksanvuotias poika menehtyi Ranskassa saatuaan kiekosta.

- Tämä herättää taas ajatuksia, että eivätkö pleksit voisi olla korkeampia tai eikö koko kaukaloa voisi ympäröidä verkko. Eikö tässä lajissa ole jo tarpeeksi näitä tapahtumia ollut, Riska kysyi.

- Kiekko tulee kuitenkin sellaisella voimalla, eivätkä lapset aina huomaa seurata kaikkea.

Kiekosta saanut poika selvisi tapahtumasta tikkauksella ja palasi katsomoon kolmanteen erään. Riska lupasi, että Lukko ottaa yhteyttä häneen.

- Sipiläinen jätti jo pelimailansa häntä varten koppiin, ketjukaveri paljasti.