Riska rankaisi jatkoajalla

Lukon ja TPS:n välisessä viikonlopun ensimmäisessä kamppailussa nähtiin runsaasti maaleja, mutta raumalaisittain ottelu sai riemastuttavan lopun. Filip Riska pelasi pitkän ja raskaan vaihdon jälkeen itsensä vapaaksi maalille ja ohjasi Jerry Ahtolan kudin sisään ja teki loppulukemiksi 5-4.

- Tiedettiin, että Lukko on ollut vahvassa lennossa. Ei silti päästy mukaan heti pelin alusta. Kaksi jälkimmäistä erää hallittiin ja oltaisiin ansaittu se toinen piste. Maalimäärään voi olla tyytyväinen ja jos samaan tahtiin jatketaan, niin huomenna voi olla luvassa enemmänkin, lupaili turkulaisten luotsi Juha Pajuoja.

Avauserässä ei nähty kuin yksi osuma. Turkulaisten maalivahti Atte Engren voitaisiin melkeinpä merkata maaliin toiseksi syöttäjäksi. Petri Koskinen hyökkäsi päätyyn ja kamppailu kiekon pois Engrenin lavasta. Syöttö maalille liukuneen Aki Kangasmäen lapaan ja helppo viimeistely tyhjään rysään.

Toisessa erässä Lukko ei saanut jatkettua vahvaa otettaan, vaan TPS pääsi myllyttämään vaarallisen näköisesti läpi erän. Muutaman varman maalipaikan pelasti Petri Vehanen ja muutaman Lukon puolustus, mutta lopulta Brian Willsie päästettiin liian vapaaseen paikkaan, eikä mies erehtynyt avopaikasta. Erän lopussa Josef Straka onnistui kuitenkin hieman onnekkaastikin siirtämään Lukon uudelleen johtoon ylivoimalla, kun ranneveto livahti Engrenin selän taakse.

Sinikeltaiset saivat lentävän lähdön päätöserään, kun Nurmi onnistui sivaltamaan Lukon jo kahden maalin karkumatkalle. Lukko kuitenkin sortui jääkiekkojoukkueen perisyntiin ja antoi vastustajan kuitata maalin heti seuraavassa vaihdossa. Palloseura lisäsi koko ajan vauhtia ja sai ansaitsemansa palkinnon kahteen otteeseen. Ensin Tero Koskiranta toi turkulaiset tasoihin, jonka jälkeen Marko Anttila livahti läpiajoon ja vei Tepsin ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa.

Lukko ei kuitenkaan antanut periksi, vaan taisteli itsensä komeasti peliin mukaan Strakan tekemällä ylivoimaosumalla.

- Avaus oli meiltä hyvä ja ensimmäisessä erässä nähtiin parasta Lukkoa. Kolmas erä oli varmasti psykologisesti haastava kaikille, kun tilanteet vaihtuivat niin nopeasti. Erityisesti jäi mieleen Teemu Nurmen Veli-Pekka Ketolalta plagioitu maali. Huomenna tanssit jatkuu, tiivisti Risto Dufva ottelun ja viittasi samalla huomiseen TPS-otteluun Turussa.

Jatkoaikavoitosta huolimatta Lukon sijoitus huononi yhdellä ja nyt sijoitus on seitsemäs. Sen verran tasaista on liigassa tällä hetkellä, että pitkiin tappioputkiin ei ole varaa yhdelläkään joukkueella.

Illan kiitokset, Atte Engren

Palloseuran maalivahti Engren sössi kiekon kanssa avauserässä oman maalin takana ja Lukko rankaisi välittömästi. Raumam boja esittivät vilpittömät kiitoksensa huutamalla: "Kiitos Atte!".

Maalintekijät:

1-0 Aki Kangasmäki (Petri Koskinen)

1-1 Brian Willsie (Marko Virtala, Camilo Miettinen)

2-1 Josef Straka YV (Arttu Ilomäki, Ryan Caldwell)

3-1 Teemu Nurmi (Justin Azevedo, Otto Honkaheimo)

3-2 Willsie (Virtala)

3-3 Tero Koskiranta (Josh MacNevin, Marko Anttila)

3-4 Marko Anttila TV

4-4 Straka YV (Ilomäki, Jesse Virtanen)

5-4 Filip Riska TV (Jerry Ahtola, Honkaheimo)