Risto Dufva jatkaa Urho Kekkosta siteeraten Sportin päävalmentajana – "Mikään mikä on helposti saavutettavissa ei ole tavoittelemisen arvoista"

Risto Dufva jatkaa Sportissa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Risto Dufva nähdään Vaasan Sportin päävalmentajana myös tulevalla kaudella. Kesken viime kauden vaasalaisten ohjaksiin tarttunut Dufva on solminut vuoden jatkosopimuksen.

–  Haluamme etsiä ja löytää uusia lähestymiskulmia urheilupuolella ja kehittää omaa toimintaamme. Yhdessä tekemällä ja eteenpäin menemällä pystymme nostamaan vaasalaisen urheilukulttuurin huippu-urheilukulttuuriksi, Dufva sanoo tiedotteessa.

– Se ei ole helppoa ja fakta on se, että meidän pitää pystyä tulevaisuudessa satsaamaan enemmän rahaa joukkueen rakentamiseen. UKK:n sanoin: ”Mikään mikä on helposti saavutettavissa ei ole tavoittelemisen arvoista”, toteaa Risto Dufva.

Dufva, 57, on toiminut SM-liigassa myös JYPin, Tapparan, Lukon ja Jukurien valmentajana. JYPin hän vei Suomen mestaruuteen 2009 ja Lukon kanssa saavutti pronssia 2014.

Maajoukkueesta Dufvalla on olympiahopeaa ja -pronssia sekä MM-hopeaa.

– Tällä ratkaisulla haetaan pysyvyyttä toimintaamme. Sportin hallitus ja johto näkee, että Riston vahva kokemus JYPin nousussa Suomen kärkijoukkueiden joukkoon, ajasta Lukossa ja maajoukkueessa on meille iso voimavara tulevaisuutta rakentaessa, sanoo Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

– RD on kokenut valmentaja, joka pystyy luomaan menestyvän joukkueen ja halusimme hänen jatkavan työtään Sportin parissa myös ensi kaudella.