RoKin Moona Keskisarjan kypärätemppu liikaa Lukolle – raumalaisten riveissä pari uutta pelaajaa, kun alempi jatkosarja käynnistyi

Lukon kokoonpanossa oli kaksi yhteistyöseuroista nostettua uutta pelaajaa: Uudenkaupungin Jääkotkista tullut hyökkääjä Sara Hyytiä, 18, ja Laitilan Jyskeen puolustaja Carolina Grönroos, 16.

Rovaniemen Kiekon Moona Keskisarja oli liikaa Lukolle, kun naisten jääkiekkoliiga palasi tauolta lauantaina. RoKi vei hyökkääjän kolmen maalin turvin alemman jatkosarjan ottelussa voiton Äijänsuolta maalein 2–3 (0–1, 2–0, 0–2).

Lukon valmentajan Sami Piilinkankaan mielestä tauon aiheuttama tahmeus näkyi alussa, mutta joukkueet pelasivat lopulta tasaisen ja kamppailuhenkisen pelin. Lukko nousi toisessa erässä johtoon Emma-Lotta Laamasen ja Maija Kosken maaleilla.

– Saimme hiukan helpohkoja maaleja, mutta maaleja kuitenkin. Lopussa haimme vielä tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta emme päässeet tolppaa lähemmäs, Piilikangas kertoi.

– Pelissä oli paljon sellaisia hyviä asioita, joita olemme nyt kuukauden aikana yrittäneet kiriä kiinni. Pistekin olisi ollut joukkueelle kova juttu itseluottamuspuolelle.

Lukon kokoonpanossa oli kaksi yhteistyöseuroista nostettua uutta pelaajaa: Uudenkaupungin Jääkotkista tullut hyökkääjä Sara Hyytiä, 18, ja Laitilan Jyskeen puolustaja Carolina Grönroos, 16. Tällä kaudella Mestis-karsinnoissa UJK:lle 13 ottelussa 14+20=34 tehopistettä tehnyt Hyytiä on tosin pelannut aiemminkin liigaa Lukossa ja TPS:ssä.

– Olen lähtenyt aktiivisesti käynnistämään yhteistyötä tällä alueella. Leveyttä tarvitaan, Piilikangas kertoi.

Lukko jatkaa pelejä sunnuntaina Sportia vastaan kotijäällä. Alemmassa jatkosarjassa pelaavat lisäksi Kuortane, Kärpät ja JYP. Kuudesta joukkueesta kaksi selviää vielä mukaan pudotuspeleihin ja neljä joukkuetta jatkaa liigakarsintaan ratkaisemaan, mitkä kaksi joukkuetta pelaavat ensi kaudella liigassa ja mitkä kaksi Mestiksessä.