Roope Hyvärinen kruunasi kautensa Ruotsi-otteluun

Roope Hyvärinen (oikealla) lähti vetämään joukkoa noin kolmen sadan metrin jälkeen. Kuva: Iiro Lehtonen


Etusuora aukeaa viimeisen kerran ja Rauman Urheilijoiden Roope Hyvärisellä on edessään vain maali. Ennakkoluuloton juoksu ei kuitenkaan aivan riittänyt voittoon nuorten Ruotsi-ottelun 800 metrisellä.

Hyvärisen kiri kangistui sen verran, että hän putosi kolmanneksi. Sisäkautta voittoon pyyhälsi Ruotsin Edvin Hadberg, Suomen Christian Vänttinen juoksi toiseksi.

– Olisi sitä voinut säästelläkin, mutta tuntui tosi hyvältä juoksu kun oli vielä 500 metriä jäljellä. Viime viikolla olin vähän kipeänä, voi olla että se vähän vaikutti. Ei kuitenkaan paljoa.

Kilpailijoiden ajat jäivät lähes kymmenen sekuntia kauden parhaista noteerauksista, sillä ensimmäisellä kierroksella vain kyttäiltiin asetelmia. Tämä alkoi tympiä Hyväristä, joka raivasi itsensä väkisin vetovastuuseen.

– Päätettiin antaa Ruotsin poikien vetää, mutta eivät ne sitten juosseetkaan kunnolla. En ole nelisatasia niin paljon juossut, joten oli pakko vähän aikaisemmin pistää vauhtia.

Hyvärisen kausi on ollut erinomainen. Hän voitti nuorten SM-kisoissa kultaa ja hopeaa. Kauden kruunasi nuorten Ruotsi-otteluun osallistuminen. Seuraavaksi hän keskittyy peruskuntokaudelle ja käy ehkä muutamassa kymmenen kilometrin maantiejuoksussa.

– Todella hieno tunnelmat oli kisata. En olisi millään uskonut vielä keväällä, että täällä olisin. Katsotaan mitä ensi vuonna tulee, kun otetaan kunnon nopeusharjoitukset mukaan.

Lisää aiheesta

Kovaa, muttei kohti ammattia - Roope Hyvärinen vaihtoi yläasteella joukkuelajit kestävyysjuoksuun

Roope Hyvärinen rutisti 800 metrin SM-kultaa omalla ennätyksellä