Routan kolme osumaa ratkaisivat Lukon B:n voiton

Lukko voitti Jukurit maalein 5–2.

Lukon B-nuorten tsekkiläinen David Routa oli lyönnissä, kun raumalaiset kukistivat kotikentällään Mikkelin Jukurit maalein 5–2 (3–0, 0–1, 2–1).

Routa maalasi kolme kertaa ja alusti yhden osuman.

– Tämä oli oikein hyvä peli, varsinkin ensimmäinen erä oli oikein vahva. Siihen olisi maali tai kaksi pitänyt vielä saada, niin ottelu olisi ollut selvä, Lukon B-nuorten päävalmentaja Jarkko Kauvosaari totesi.

Jukurit kuroi kolmannessa erässä vielä maalin päähän, mutta Routa iski vielä loppuhetkillä kahdesti.

Häntä säesti hyvin liigapelejäkin tällä kaudella vyölleen saanut Mikko Petman (0+2), joka oli tullut B-nuorten avuksi.

– Meilläkin on ollut hyökkäyksessä sen verran vajausta, että Mikko tuli meidän avuksi. Nyt se on helpompaakin, kun karenssivat ovat poistuneet, Kauvosaari sanoi.

Hän viittasi syyskauden sääntöön, jonka mukaan alempaan sarjaan siirtyminen tiesi neljän pelin karenssia.

– Aika paljon joukkueet nyt hyödyntävät A:n pelaajia B:n sarjassa. Emme halua jäädä siinä jälkeen.