Rummut loivat tunnelmaa, kun pitkän kaavan pudotuspelivääntö päättyi raumalaisjuhliin

Emma Hakala täräytti Feran B-tytöt puolivälieriin.

Tiukille se meni, mahdollisimman tiukille, mutta niin vain Feran B-tytöt nähdään tänä vuonna ainakin puolivälierissä.

Paremmuuden selvittämiseen Hämeenkyrön Räpsän kanssa tarvittiin täydet kolme ottelua ja ratkaisevassa pelissä voittajaa piti kaivaa kotiutuslyöntikilpailusta saakka.

Sen vei Fera, joten raumalaiset selvittivät pudotuspelikarsinnan kolmannen kohtaamisen lopulta lukemin 2–1 (1–2, 8–0, 0–0, 3–2).

– Jännäksi meni. Ei tällaisia pelejä kauhean moni näistä ole kokenut. Viime vuonna kaikki sarjat menivät 2–0, joten tämä oli näille ensimmäinen niin sanottu game seven, Feran pelinjohtaja Toni Lehtinen henkäisi.

Hakala kumautti ratkaisujuoksun

Taiston ratkaisijaksi nousi sama pelaaja kuin joukkueiden edellisessäkin Raumalla pelatussa ottelussa eli Emma Hakala. Hän pystyi kotiutuslyöntikilpailussa lyömään Feran kolmannen juoksun, ja voitonjuhlat saattoivat alkaa.

Kahteen lyötyyn juoksuun Hakala ylsi myös varsinaisessa pelissä. Myös Erica Rosendahl pystyi kahteen onnistuneeseen kotiutukseen, ja toisella jaksolla Feran rynnistystä siivitti Nelli Mäenpään kunnari.

Ida Mäenpää toi pelissä kolme ja Hulda Alanen sekä Nelli Mäenpää kummatkin kaksi juoksua.

– Tämä oli perinteinen peli meille koko tälle kaudelle, eli emme anna juoksuja mutta emme myöskään toisella jaksolla tee niitä, Lehtinen totesi.

– Pitkään on menty niin, että jompi kumpi jaksoista menee niin, että saamme nolla tai yksi juoksua tehtyä.

Rumpuryhmät loivat tunnelmaa

Torstaina raumalaisten tehoton jakso oli ensimmäinen. Toisella jaksolla kotijoukkue sai sisäpelinsä kunnolla auki.

– Oli kyllä hieno fiilis, kun vastustajalla oli faneja mukana ja heillä oli rummut mukana. Jossain vaiheessa sitten meidän fanimmekin löysivät rummut, ja oli kyllä hieno tunnelma, Lehtinen kehui.

Puolivälierissä Fera kohtaa Ylivieskan Kuulan, joka voitti runkosarjassa oman D-lohkonsa.

Kuulalla on ottelusarjassa kotietu, ja ensimmäinen puolivälieräpeli pelataan alustavan otteluohjelman mukaan ensi viikon perjantaina Ylivieskassa.