Runkosarjavoittajalla tukeva ote välieräpaikasta – Lukko kukisti Ilveksen toistamiseen: "He toteuttavat omaa systeemiään, me omaamme"

Ottelun tehomies Anrei Hakulisen mielestä Lukko pelasi toisessa ottelussa paremmin ja fiksummin kuin ensimmäisessä. Ilveksellä on nyt paine muuttaa pelissään jotain.

Rauman Lukolla on tukeva ote jääkiekkoliigan välieräpaikasta. Runkosarjavoittaja kukisti tiistaina Ilveksen puolivälieräsarjassa toistamiseen, tällä kertaa maalein 4–1 (1–0, 1–1, 2–0). Sekä Lukon kapteeni Heikki Liedes että ottelun tehomies Anrei Hakulinen (2+1) olivat tyytyväisiä oman joukkueensa suoritukseen.

– Käsikirjoitus oli sellainen, mitä halusimmekin pelata. Pääsääntöisesti pelasimme hyvän ja tasapainoisen 60 minuuttisen. Olemme tyytyväisiä tulokseen, Liedes sanoi C Moren haastattelussa.

Lukko pystyi tarjoamaan valmentajistaan sekä Pekka Virralle että Erik Hämäläiselle syntymäpäivälahjaksi voiton. Virta täytti maanantaina 52 vuotta, Hämäläinen tiistaina 56 vuotta. Maanantaina Lukko kukisti Ilveksen maalein 5–3 ottelussa, jossa kotijoukkue ehti menettää jo 3–0-johtonsa. Liedeksen ja Hakulisen mielestä peli erosi ensimmäisestä siten, että Lukko pelasi paremmin.

– Paljon parempaa peliä meiltä. Ensimmäinen peli oli hermostunutta. Meillä oli tauko alla ja Ilves oli pelannut, ehkä sekin vaikutti. Nyt olimme alusta asti pelin päällä, Hakulinen sanoi Länsi-Suomelle.

– Ilves on vastahyökkäysjoukkue. Tänään heidän vastaiskupaikkansa olivat aika nollissa. Olimme hyökkäyspelissä fiksumpia ja huolellisempia kiekon kanssa.

Lukon kahden maalin johtoon veivät Eetu Koivistoinen (1+1) ja Robin Press (1+1). Koivistoinen ampui 1–0-maalinsa ylivoimalla, Pressin 2–0-osuma oli upea nousu ja soolomaali.

Myöhemmin toisessa erässä Ilves onnistui jälleen järkyttämään Lukkoa hetkeksi Joona Ikosen kavennusmaalilla, mutta päätöserässä Hakulinen löi pelin pakettiin ensin ylivoimalla ja sitten tyhjään maaliin.

– Maali on aina kiva tehdä, aina maistuu. Aika vapaana sain olla siinä Ilveksen alivoimaneliön keskellä, Hakulinen kuvaili 3–1-osumaansa.

Ilvekselle tappion lisäksi jobinpostia oli Miro Nallin loukkaantuminen. Hyökkääjä lensi kaksinkamppailutilanteessa Anrei Hakulisen kanssa päin laitaa ja klenkkasi huoltajien avustuksella koppiin sen verran pahan näköisesti, että tuskin hetkeen pelaa.

– Kiekko meni laidan viereen, kaveri kääntyi kiekon kanssa. Vähän tökkäsin, mutta en tiedä, tökkäsikö hänellä sitten luistin. Mielestäni se oli kevyt kaksinkamppailutilanne, jossa kaverilla kävi huono tuuri. En halua siitä sanoa oikein sen enempää, huonoa tuuria, näitä sattuu, Hakulinen aprikoi.

Lukko johtaa sarjaa voitoin 2–0. Välieräpaikka on katkolla Lukolle torstaina, kun sarja siirtyy Tampereelle.

– Me lähdemme ennen kaikkea pelaamaan sillä omalla systeemillä, emmekä mieti sitä tulosta niin paljon. Se tulee kyllä, kun toteutamme omaa systeemiä ja pelaamme hyvin 60 minuuttia, Liedes sanoi.

– Ilves pelaa omannäköistään peliä. Eivät he yritä hirveästi kiekkoa kontrolloida. Meidän pitää olla tosi hereillä sen kanssa. He toteuttavat omaa systeemiään, me omaamme, ja tulos kertoo lopussa, kumpi on onnistunut siinä paremmin.

Koska Lukko oli molemmissa peleissä Raumalla niskan päällä, Hakulinen uskoi, että jotain Ilves mahdollisesti lähtee muuttamaan. Tiistaina Lassi Lehtiselle kirjattiin Lukon maalilla 15 torjuntaa, Ilveksen Eetu Mäkiniemelle 28.

– Ihan varmasti Ilves yrittää jollain kikalla meidän peliin vastata. Meillä on katkon paikka, se tuo erilaisen latauksen, mutta eiköhän Ilves jostain konsteja yritä keksiä, millä saisi omaa peliä paremmaksi, Hakulinen ennakoi.