"Ruotsalainen mafia toimii, ei kai siinä sen kummempaa" - Robin Press ratkaisi Lukolle vierasvoiton Hakametsässä

Ponthus Westerholm iski kaksi maalia Lukon verkkoon.

Ilveksellä on Eemeli Suomi, mutta Lukolla kokonainen ruotsalaismafia.

Robin Press nousi jälleen ratkaisijaksi, kun Lukko joutui hakemaan ottelun ratkaisua voittolaukauskilpailusta.

Lauantaina Press epäonnistui ensimmäisellä yrityksellään, mutta toisella kerralla Ilves-vahti Lukas Dostalin venymiskyky ei enää riittänyt, kun ruotsalaispuolustaja veivasi tavaramerkkirankkarinsa sisään.

Se toi raumalaisille 2–3 (0–0, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1) -vierasvoiton Hakametsän illasta.

– Niitä on nähty tällä kaudella. Toivotaan, että nähdään vielä lisää, Lukon puolustaja Olli Vainio tokaisi.

Varsinaisella peliajalla nähtiin pienimuotoinen Suomi–Ruotsi-kamppailu, sillä molemmat Lukon maalit viimeisteli Ponthus Westerholm.

Molemmissa Ilveksen osumissa puolestaan oli mukana Eemeli Suomi, joka syötti ensimmäisen ja veivasi itse toisen maalin.

Illan teemaa myötäillen Ilveksen avausmaalin viimeisteli Arttu Ruotsalainen, joka sai kiekon myös voittolaukauskilpailussa Oskari Setäsen selän taakse.

Vastaavasti Pressin lisäksi rankkarissaan onnistui myös Westerholm.

– Ruotsalainen mafia toimii, ei kai siinä sen kummempaa, Vainio sanoi.

Vainio vastaan Ilveksen viisikko

Vainio pääsi seuraamaan Westerholmin ensimmäistä viimeistelyä lähietäisyydeltä, sillä hänelle kuuluu iso osa raumalaisten avausmaalista.

Lukko-paidassa pelaava Ilveksen sopimuspuolustaja lähti nousemaan maalille, ja huomasi yhtäkkiä pelaavansa koko tiivistä tamperelaisviisikkoa vastaan.

Seuraavassa hetkessä kiekko oli Westerholmilla, joka siirsi sen rystyltä sisään.

– Siinä tuli hyvä tsäänssi. Vähän yllättävänkin avoimesti pääsin siitä nousemaan. Tuntui kyllä hyvältä päästä kuittaamaan siitä yksi piste, Vainio myönsi.

Paluu tuttuun halliin jännitti

Syöttöpiste oli puolustajalle kauden kolmas. Ilves-kasvatti pelaa Lukossa marraskuun maaottelutaukoon ulottuvalla lainasopimuksella, ja lauantaina hän luisteli ensimmäistä kertaa Hakametsään vierasjoukkueen paidassa.

– Sanotaan, että vähän kyllä jännitti, kun en ole ikinä täällä muussa kuin Ilveksen paidassa pelannut, Vainio myönsi.

– Oli kyllä erilainen suhtautuminen kuin yleensä täällä, ja ennen peliä jännitti jonkun verrankin. Mutta kyllä se loppui, kun ensimmäiset vaihdot pelistä menivät.

Nihkeä startti sai mietteliääksi

Voitto vankisti Lukon asemaa sarjassa kolmantena. Raumalaiset pelaavat vahvaa jaksoa, sillä yhdeksästä viime pelistä kahdeksan on päättynyt sinikeltaisten voittoon.

– Tänään oli vähän tahmea startti. Ei ehkä meidän parasta peliämme. Toiseen erään paransimme, mutta tästä tuli kuitenkin voitto ja isot kaksi pistettä, Vainio summasi.

Myös Lukon valmentaja Pekka Virta ihmetteli joukkueensa vaisua alkua.

– Me olimme jaloissa ihan selkeästi ekassa erässä, vaikka niistä vähistä laukauksista saimmekin kilautettua tolpan ja yläriman, hän totesi.

– Täytyy kuitenkin pystyä keksimään lääkkeet voittaa vähän nihkeämpänäkin iltana. Se on iso asia.

Virta huomautti, että Lukolla olisi pitänyt olla otteluohjelmasta etu, koska Ilves pelasi perjantaina Kuopiossa.

Tamperelaiset olivat kuitenkin kaukalossa raikkaampia, eikä Lukko pystynyt luistelemaan vastustajaltaan jalkoja alta.

– En ole sitä mieltä, että olisimme olleet parempia, mutta ansiot tulevat tulosten mukaan. Kyllä me silloin kaikki otetaan, Virta summasi.