Ruuttu löi hurjan lauantaisaunan alkutahdit - "Aina olen tiennyt, että osaan tehdä maaleja"

Alkukaudesta tappiosta toiseen raahustanut KalPa on viime viikkoina kääntänyt kurssinsa selkeästi. Hyökkäyspelinsä alivoimaisesta puskemisesta järkevämpään vaihtoehtoon vaihtanut kilpipaitainen ryhmä venytti pisteputkensa jo kuuteen otteluun, kun se kaatoi Niiralan montun lauantai-illassa vasta kolmannessa erässä kunnon taisteluun heränneen Ilveksen 3-2.

Tupsukorville tappio oli jo viides peräkkäinen, eikä näistä otteluista ole tarttunut matkaan edes yhtä hajapistettä. Nyt Ilves olisi kolmannen erän perusteella ainakin sen pisteen ansainnut, kahden ensimmäisen perusteella ei.

KalPan voiton alkutahdit takoi ylivoimalla komeasta suorahyökkäyksestä jo kauden seitsemännen osumansa viimeistellyt Alexander Ruuttu. Seitsemän maalia on KalPassa melkoinen siivu, kun koko joukkue on osunut vain 44 kertaa - vähiten koko liigassa.

- Hyvin tullut paikkoja ja nyt on mennyt sisään, Ruuttu yksinkertaisti.

- Aina olen tiennyt, että osaan tehdä maaleja. Itseluottamus on siinä tietysti tärkeä asia. Viime aikoina maaleja on tullut tasaiseen tahtiin. Se on ihan eri asia kuin osua kerran 20 pelissä, marraskuun viidessä ottelussa kolme kertaa osunut hyökkääjä lisäsi.

Ruutun yhden liigakauden henkilökohtainen maaliennätys on kahdeksan osumaa ja peräisin viime kaudelta. Se mennee säpäleiksi aivan lähiaikoina.

- No... Ei nyt manata, mutta toivottavasti, hän virnisti.

KalPa on pelannut nyt 24 ottelua ja niistä on saaliina 31 pistettä. Kauden ensimmäinen tusina tuotti vain 11 paunaa.

- Puolet pelaajista vaihtui ja meillä on nuori joukkue. Se ottaa aina aikansa, jos vaihtuvuus on näin suurta, nuorella joukkueella varsinkin, Ruuttu arvioi.

- Alussa tuntui vähän siltä, että jokainen yritti tehdä kaiken itse. Nyt luotetaan paremmin siihen, että kyllä se kaverikin hoitaa hommansa, hän myhäili.

Ilves-ottelun kolmannessa erässä mainittu itse tekeminen otti jälleen roolia. Tupsukorvien epätoivonvimmainen loppukiri oli koitua kohtaloksi, kun vierasjoukkue kiipesi maalin päähän Mark Floodin 3-2 kavennuksella. Sen jälkeen Teemu Lepaus pääsi yrittämään tasoitusta rangaistuslaukauksella ja Ilves sai vielä ylivoiman perään.

- Ehkä se nuoruus siinäkin näkyi, mutta toisaalta meillä oli johtoasemassa pelaamisessa samoja ongelmia viime kaudellakin, Ruuttu naurahti.

- Siihen pitää vain oppia. Ja hei, sehän on vain positiivista, jos pääsee opettelemaan johtoasemassa pelaamista, hän heitti.