Ruutu auttoi Jokerit jatkoaikavoittoon Lukosta

Jokerit kiilasi jääkiekon SM-liigassa jaetulle kärkiviisikkopaikalle HIFK:n taakse, kun se päihitti jatkoajalla 3–2 Lukon. Odotettua vaisummin kautensa aloittaneelle Jokereille voitto oli jo kolmas perättäinen.


Sunnuntaisen kotiottelun sankareiksi kohosivat voitto-osuman viimeistellyt Jarkko Ruutu ja pelastuksia tehnyt maalivahti Eero Kilpeläinen.


– Tälle viikolle neljäs peli, ensimmäinen kymppi oli meiltä virkamieskiekkoa henkisen väsymyksen takia.


– Toisen erän lopussa teimme tärkeän alivoimamaalin (2–1:een). Kolmannen lopussa Ruudulla oli paikka ratkaista, mutta hän teki sen sitten jatkoajalla, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä kertoi.


Satsauksiinsa nähden hämmästyttävästi peräti kuudella tappiolla kautensa aloittanut Lukko osoittautui Jokereita vastaan lopulta aseettomaksi. Raumalaisjoukkueen luisteluvauhtia laski aavistuksen lauantainen kotipeli sarjajohtaja JYPiä vastaan, Jokerien kaukalossa Lukosta parasta osaamistaan saivat hitusen esille tanskalaiskolmikko Philip Larsen, Mikkel Bödker ja Frans Nielsen sekä loppulipsahdusta lukuunottamatta hyvin pelannut maalivahti Petri Vehanen.


– Tarvitsemme sankareita. Muodostumisprosessi on kesken, olemme vielä kasvun tiellä, Lukon vastuuvalmentaja Risto Dufva kuvasi.


Kamppailun ratkaisu nähtiin ajassa 61.17, kun Ruutu laukoi niin sanotusti nollakulmasta toivotaan toivotaan -vedon Vehasen taakse. Ottelua seurasi vain reilut 8 000 katsojaa, Jokerien lehtereillä oli nyt kuluvalla kaudella ensimmäisen kerran alle 10 000 silmäparia.