Saara Aerilan kasvutarina sai kultaisen kruununsa - raumalainen nappasi ensimmäisen tenniksen Suomen mestaruutensa

Saara Aerila valtasi Hyvinkäällä uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

Vaikeuksien kautta voittoon, saattoi Saara Aerila hyvällä syyllä todeta sunnuntaina. Hän epäröi koko osanottoaan Hyvinkään alle 21-vuotiaiden SM-tennikseen, mutta lopetti turnauksen Suomen mestarina.

Rauman Verkkopalloseuran ykköspelaaja on taistellut ylikuntoa vastaan, eikä hän ollut pelannut koko keväänä. Siksi hän joutui SM-turnaukseen sijoittamattomana pelaajana.

Matkalla mestariksi hän joutui kohtaamaan turnauksessa ykköseksi, kakkoseksi ja kolmoseksi sijoitetut pelaajat.

Kolmossijoitettu Fanny Törn putosi raumalaiselle puolivälierässä ja kakkossijoitettu Lotta Heiskanen koki saman kohtalon välierässä.

Sunnuntain loppuottelussa Aerila kohtasi turnauksessa ykköseksi sijoitetun Tampereen Tennisseuran Emma Eerolan. Finaali päättyi Aerilan voittoon erin 6–2, 7–6.

– Ihan omaa parastani en ehkä pystynyt esittämään, koska kroppa oli ylikunnon takia niin tukossa. Finaali ei ollut paras pelini turnauksessa, mutta pystyin taistelemaan, Aerila luonnehti.

Suomen mestaruus oli raumalaiselle uran ensimmäinen. Aiemmin hän oli pystynyt saalistamaan SM-tasolta pronssia kaksinpelissä ja sekanelinpelissä.

– Olen pelannut intohimosta urheilua kohtaan, ja saan siitä tällaisen palkinnon. Ei tämä tullut tuurilla, vaan tämä oli kovan työn takana. Tämä oli kasvutarina.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.