Saarela liittyi toipilaana Uraman leiriryhmään

Jääkiekkoliitto julkisti sunnuntaina pelaajat, jotka osallistuvat alle 18-vuotiaiden MM-leirille. Mukana oli kahden Lukon pelaajan nimet.

Puolustaja Matias Mattsson ja puolustaja Rasmus Smedberg antavat nyt näyttöjä, jotta paikka kevään kotikisoihin irtoaisi.

Paikalla oli kuitenkin kolmaskin Lukko-lupaus, kun joukkue kokoontui maanantaina Vierumäelle.

Myös Aleksi Saarela oli paikalla.

– Kyllä hän täällä on, mutta hänen loukkaantumistilanteensa on mikä on. Ensin hänen pitää saada itsensä terveeksi, alle 18-vuotiaiden valmentaja Rauli Urama painottaa.

Ainakaan ensimmäisellä leiriviikolla hän ei odota Saarelan pystyvän harjoittelemaan. Vierumäelle saapui kuusi kentällistä pelaajia, joiden nimet paljastettiin sunnuntaina.

Heidän lisäkseen paikalle tuli kaksi toipilasta, Saarela ja Pelicansin hyökkääjä Sebastian Repo.

Saarelan kohdalla ei riitä, että hän todistaisi olevansa pelikuntoinen. Nyt tarvitaan muunlaisiakin näyttöjä.

– Hänellä on siinä mielessä heikko vuosi takana, että loukkaantumisia on ollut paljon. Tämä on koko kauden ensimmäinen tapahtuma, jossa hän on edes mukana, Urama huomauttaa.

– Varmaksi pelipaikkaa ei pysty sanomaan. Ensin hänen pitää olla täysin toipunut ja pystyä täysipainoiseen pelaamiseen.

Urama aikoo tiivistää ryhmäänsä ensimmäisen leiriviikon jälkeen. Smedberg oli yksi niistä kuudesta pelaajasta, jotka saivat leirikutsun perjantaina eli viimeisten joukossa. Uraman mukaan hän ja Mattsson ovat pelaamassa nousujohteista kautta.

– Pojat esiintyivät edukseen esileirillä. Nyt on kaksi viikkoa aikaa taistella paikoista, Urama niittaa.