Saarela putosi Lukon riveistä Jyväskylässä

Joukkueenjohtaja Mika Kuosmasen mukaan kolhun saanut hyökkääjä saattaa pelata jo viikonloppuna, kuten toinen tärkeä pelaaja Lauri Tukonenkin.

- Jyväskylässä tapahtuu, lupasi Aleksi Saarela viime lauantaina sen jälkeen, kun Lukko oli hävinnyt kotikaukalossaan KalPalle.

No, tapahtui niin, että Lukko hävisi JYPille maalein 3-5, eikä Saarelan osalta ehtinyt tapahtua juuri mitään. Keskushyökkääjä ehti kellottaa vain reilut kaksi minuuttia peliaikaa ennen kuin hän joutui jättämään pelin kesken.

Lukon joukkueenjohtaja Mika Kuosmasen mukaan kysymys ei ole vakavasta vammasta. Se ei myöskään liity Saarelalle elokuussa tehtyyn leikkausoperaatioon, jonka takia hän oli sivussa alkukauden yhdeksästä liigaottelusta.

- Hän sai hieman pientä kolhua, Kuosmanen totesi.

Kun Lukko kohtaa perjantaina kotikaukalossa TPS:n ja lauantaina vieraissa Kärpät, sivussa ovat varmasti puolustaja Janne Niskala ja hyökkääjä Ilmari Pitkänen. Sen sijaan Saarela ja toinen tärkeä hyökkääjä Lauri Tukonen saattavat olla pelikuntoisia.

- Heidän tilannettaan seurataan päivä kerrallaan. Saarelan tilanne näyttää positiiviselta. Tukonen oli tänään jäällä ja toivotaan, että hän on pelikuntoinen, Kuosmanen kertoi.

Tukonen on pelannut viimeksi 6. lokakuuta KooKoota vastaan ja iski 2-1-voitossa Lukon molemmat maalit. Sen jälkeen on jättänyt väliin kolme liigaottelua. Kuosmanen ei avannut edes, onko kysymys kenties ylä- tai alaraajavammasta.

- En voi sanoa siitä mitään, hän muistutti potilastietojen luovuttamisesta.

Kuosmasen mukaan Lukon sairaslistalla on myös hyökkääjä Janne Väyrynen, joka on "hieman toipilas". Vasta reilut kaksi minuuttia liigakiekkoa tällä kaudella pelannut puolustaja Simo-Pekka Riikola on sen sijaan pelikuntoinen ja onkin käynyt hakemassa pelituntumaa yhteistyöseura KeuPan riveissä neljän Mestis-ottelun verran.