Saarelan loukkaantuminen pelästytti Vaasassa - Lukon voittoputki kasvoi jo kahdeksaan

Sport sai kuriin Lukon kultakypärä Justin Danforthin, mutta raumalaisten voittoputki jatkui myös Kuparisaaressa. Kuva: Samppa Toivonen

Sarjapisteet menettivät merkityksensä, kun Lukon nuori Antti Saarela makasi loukkaantuneena Kuparisaaren jäähallin jäässä.

Sportin isokokoinen kanadalaispuolustaja Colby Robak taklasi Saarelaa kulmatilanteessa suoraan päähän toisen erän lopulla.

Robakin peli päättyi välittömästi ulosajoon. Saarela ei jäästä noussut, vaan hänet autettiin niska tuettuna paareilla kaukalosta.

Saarela vietiin sairaalaan tutkimuksiin, mutta Lukon edustajat pystyivät heti pelin jälkeen kertomaan, että pahimmilta mahdollisilta vaihtoehdoilta oli vältytty.

Esimerkiksi 17-vuotiaan hyökkääjän raajat toimivat normaalisti.

– Ei hänestä ole mitään ihmeellistä kerrottavaa, vaan kaikki on sinänsä kunnossa. Tarkastettavaksi hänet vietiin, Lukon joukkueenjohtaja Mika Kuosmanen kommentoi.

Itse pelin Lukko voitti maalein 2-3 (1-1, 0-1, 1-1) ja kasvatti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Raumalaisten maaleista Arttu Ilomäki viimeisteli kaksi ja Toni Koivisto yhden. Aleksi Ainali ja Antti Kalapudas olivat Sportin maalarit.

– Molemmilla joukkueilla oli tankit täynnä ja pelissä oli enemmän intoa kuin älyä, Lukon päävalmentaja Pekka Virta arvioi.